1. TILAA LÄHETYSKOODI

Saamme kaikki tietosi ylös lomakkeen kautta helposti ja kätevästi. Lähetämme sinulle lähetyskoodin noin viikon sisään.

TILAA KOODI TÄSTÄ

2. VALITSE REKILLE MYYTÄVÄT VAATTEET

Haluamme löytää vaatteille uuden kodin nopeasti, joten pyrimme ottamaan sisään sellaisia tuotteita, joilla varmasti on menekkiä. Olemme myös erittäin tarkkoja tuotteiden laadusta ja kunnosta, jonka vuoksi n. 30 % meille tulevista vaatteista jää hyväksymättä myyntiin.

Ennen kuin siis lähetät meille vaatteita, valikoi ja tarkista vaatteet tämän oppaan avulla. Siten varmistat, että vaatteillasi on parempi hyväksyntäprosentti ja saat niistä paremman tarjouksen.

KUNTO

 • Täysin puhtaita ja tahrattomia
 • Ehjiä ja hyväkuntoisia 
 • Eivät saa tuoksua voimakkaasti

AJANKOHTAISUUS

 • Nykymuodin mukaisia
 • Ajattomia klassikkovaatteita
 • Myyviä

BRÄNDI

 • Edustavat laadultaan tai merkiltään brändilistan merkkejä
 • Selvä brändimerkintä nähtävissä
TARKISTA VAATTEET TÄMÄN OPPAAN AVULLA

3. LÄHETYKSEN PAKKAUS

Lähetykseen kuuluu 1 paketti, joka on max 10 kg. Toivomme, että vaatteita olisi lähetyksessä 10 – 60 kpl. Vaatteita kannattaa lähettää samalla kertaa enemmän, sillä yksittäisten tuotteiden lähettäminen ja käsittely ei loppuviimein ole kannattavaa. Jos sinulla on alle 10 myytävää tuotetta, voit säästää saamasi lähetyskoodin myöhemmälle ja lähettää enemmän tuotteita samalla kertaa.

 • Viikkaa vaatteet siististi ja laita ne sen jälkeen ilmatiiviiseen muovipussiin tai pusseihin lähetettävän pakkauksen sisälle. Näin vaatteet kestävät kuljetuksen parhaiten.
 • Lähetyspakkaus voi olla pahvilaatikko, kestävä muovikassi, kestokassi tms. Tärkeintä on, että pakkaus kestää kuljetuksen ja vaatteet pysyvät ehjinä ja siisteinä.
 • Tarkasta pakkausohjeet vielä Matkahuollon sivuilta Lue ohjeet tästä.
 • Merkitse paketin sisälle tai ulkopuolelle selkeästi nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

4. PAKETIN LÄHETYS

 • Matkaa pakettisi kanssa lähimpään Matkahuollon palvelupisteeseen (myös osa R-kioskeista ja K-marketeista).
 • Anna saamasi koodi myyjälle ja kerro, että kyseessä on palautuslähetys (vaikka kyseessä ei ole perinteinen palautuslähetys, niin termiä käytetään kyseisen lähetystyypin yhteydessä Matkahuollon toimesta). Paketti lähtee tämän jälkeen oikeaan osoitteeseen.
 • Pyydä lähetyksestä kuitti. Kuitista löydät MH -alkuisen koodin, jonka avulla voit seurata paketin matkaa Matkahuollon sivujen kautta.
 • Lähetyskoodin avulla paketti lähtee aina oikeaan osoitteeseen. Pakettiin ei tarvitse kirjoittaa osoitetta, ainoastaan nimesi ja RK-alkuinen lähetystunnus, jonka saat sähköpostitse.
 • Kun lähetät paketin lähetyskoodilla, lähetys on aina ilmaista.

5. TARJOUS

Käsittelemme lähetyksesi 14 vrk kuluessa sen saapumisesta Rekille. Sen jälkeen lähetämme sinulle sähköpostilla tarjouksen, josta näet tarjoamamme yhteissumman tuotteista. Voit valita haluamasi summan kahdesta eri maksuaikataulusta. Lisäksi näet, mitkä tuotteet ovat hyväksytty ja mitkä hylätty ja miksi.

Tarjouksen suuruus on 30 % –  60 % tuotteiden ulosmyyntihinnasta, mikä taas riippuu tuotteiden laadusta, ajankohtaisuudesta ja brändistä. Mitä paremmin nämä ovat kohdallaan, sitä korkeampi on saamasi tarjous. Hinnoittelemme tuotteet perustuen aiempaan tietoon vastaavien tuotteiden menekistä ja kokemukseen käytettyjen tuotteiden jälkimarkkinoista.

Tarjous sisältää kaksi eri maksuvaihtoehtoa, josta voit valita:

NORMAALI

200 €
Esimerkkisumma

Maksuaika: 40 päivää

Täysi tarjoussumma, joka maksetaan tilillesi 40 päivän kuluttua tarjouksen hyväksynnästä.

NOPEA

140 €
Esimerkkisumma

Maksuaika: 14 päivää

Normaalia -30 % pienempi tarjoussumma, joka maksetaan tilillesi 14 päivän kuluttua tarjouksen hyväksynnästä.

Tämän jälkeen voit joko:

HYVÄKSYÄ


Jos hyväksyt tarjouksemme, maksamme rahat tilillesi tarjouksen mukaisessa aikataulussa. Mahdolliset hylätyt tuotteet toimitamme halutessasi hyväntekeväisyyteen.

Jos haluat hylätyt tuotteet takaisin itsellesi, vähennämme niiden palautuksen lähetyskulut (5,90 €) tulevasta tilityksestä.

HYLÄTÄ


Sinulla on täysi oikeus hylätä tarjouksemme. Voimme tuolloin lähettää tuotteet takaisin sinulle tai viedä ne halutessasi hyväntekeväisyyteen. Käsittely- ja lähetyskulu (9,90 €) tulee maksaa ennen tuotteiden takaisinlähetystä.

Tutustu täällä Rekin käyttäjäehtoihin.

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?
Tässä vastauksia kysymyksiisi:

Mikä on hyväntekeväisyyskohde, johon hylätyt vaatteet menevät?

Toimitamme tarjouksen ulkopuolelle jääneet hyväkuntoiset tuotteet tällä hetkellä Fidalle. Fidan kirpputorien tuotot käytetään maailman kärsivien ihmisyhteisöjen auttamiseen.

Huonokuntoiset tuotteet viemme materiaalikierrätykseen Tampereen Nekalassa toimivaan Nextiili-pajaan.

Otatteko vastaan muitakin, kuin listalla olevia brändejä?

Sivuilla listaamamme brändiluettelo on ohjeellinen ja laatumielikuvaa antava. Otamme vastaan siis muitakin kuin listan merkkejä.

Myytäviä vaatteita on reilusti yli 60 kpl - voinko lähettää kaksi lähetystä?

Emme tällä hetkellä voi ottaa vastaan kuin yhden lähetyksen per asiakas.

Voitteko antaa hinta-arvion tuotteistani etukäteen, jos lähetän teille kuvia?

Emme pysty antamaan hinta-arviota tuotteista etukäteen ilman, että olemme nähneet tuotteet paikan päällä. Arviointiin liittyy olennaisesti tuotteen kunto, laatu, ajankohtaisuus ja malli.

Palvelumme toimii niin, että käymme käsin läpi kaikki tuotteet, joista teemme tarjouksen asiakkaalle.

Asun toimistonne lähellä - voinko tuoda vaatteet itse paikan päälle?

Ensisijaisesti toivomme, että tuotteet lähetetään meille. Jos kuitenkin asut lähellä tai sinulle on helpompi toimittaa tuotteesi suoraan meille, niin sovitaan asiasta erikseen.

Tarvitset myös tuotuja vaatteita varten lähetyskoodin. Kun olet saanut koodin sähköpostiisi, ota yhteys asiakaspalveluumme, niin sovitaan aika vaatteiden tuonnille.

Emme arvioi tuotteita saman tien paikan päällä, vaan paketti menee saman käsittelyprosessin läpi, kuin muutkin meille tulleet lähetykset.

Kannattaako minun myydä vaatteeni mielummin kirpputorilla?

Voi olla, että saisit tuotteistasi paremman korvauksen myymällä ne itse. Tarjoamme sinulle kuitenkin vaivattoman ja nopean vaihtoehdon, jossa sinun ei itse tarvitse huolehtia kaupanteosta, tuotteiden lajittelusta, kuvauksesta, hinnoittelusta tai myydä tuotteitasi yksitellen.

Saat myös Tarjouksen mukaiset rahasi varmasti riippumatta siitä, miten tuotteesi käyvät myöhemmin kaupaksi.