Onko kaappeihisi kertynyt tarpeettomia vaatteita tai asusteita, joista haluat päästä eroon helposti ja nopeasti? Lähetä ne Rekille myyntiin. Rekki mahdollistaa vaatteillesi uuden elämän ja sinulle vaivattoman myynnin!

1.Rekisteröi vaatelähetyksesi

2. Valitse myytävät vaatteet

3. Tarkista brändin sopivuus

4. Pakkaa lähetys

5. Lähetä paketti Rekkilään

6. Hyväksy tarjous ja myynti voi alkaa!

NÄIN MYYMINEN MEILLE TAPAHTUU

Rekille myyminen on supernäppärää! Alla olevasta karusellista löydät ohjeet myyntiin. Vie hiiri kuvan päälle tai swaippaa kuvaa mobiililaitteella siirtyäksesi seuraavaan kohtaan.

PIKAOPAS VAATTEIDEN MYYNTIIN

Rekille myyminen on supernäppärää! Olemme koonneet palvelumme pähkinänkuoresssa alla olevaan karuselliin. Vie hiiri kuvan päälle tai swaippaa kuvaa mobiililaitteella siirtyäksesi seuraavaan kohtaan.

REKISTERÖI VAATELÄHETYKSESI

Voit rekisteröidä vaatelähetyksesi myyntiin täyttämällä tietosi alla olevaan lomakkeeseen. Huomioithan, että mikäli lähetät useamman paketin, tulee sinun rekisteröidä jokainen lähetys erikseen. Otamme tuotteita vastaan tuotekäsittelyn kapasiteetin rajoissa.

Loading…

MITÄ TUOTTEITA VOIN LÄHETTÄÄ?

KUNTO

Otamme vastaan puhtaita, tahrattomia sekä hyväkuntoisia vaatteita, jotka eivät tuoksu voimakkaasti.

AJANKOHTAISUUS

Hyväksymme myyntiin tuotteet, jotka ovat nykymuodin ja kyseisen sesongin mukaisia sekä myyviä.

Sesongit:

Tammikuu – huhtikuu: kevätvaatteet

Maaliskuu – kesäkuu: kesävaatteet

Heinäkuu – syyskuu: syksyvaatteet

Syyskuu – tammikuu: talvivaatteet

BRÄNDI

Suosituimmat sekä kielletyt brändimme löydät brändilistaltamme. Otamme valikoimaan myös tuotteita, joissa ei ole brändiä. Brändittömien tuotteiden kohdalla olemme kuitenkin erityisen tarkkoja niiden laadusta.

NÄITÄ TUOTTEITA EMME OTA VASTAAN

Emme ota vastaan:

Tuotteita, joiden aitoutta emme voi varmistaa

Arvokkaampien merkkituotteiden, esim. laukkujen kanssa kannattaa lähettää aitoustodistus ja dustbag, sekä ilmoittaa tuotteen ostopaikka ja ovh hinta. Emme myy tuotteita, joiden aitoutta emme pysty varmistamaan. Lue täältä Rekin aitous- ja alkuperäpolitiikasta.

Likaisia tai tahraisia vaatteita

Olemme Rekillä aivan supertarkkoja tahrojen ja tuoksujen suhteen, koska haluamme, että myymämme tuotteet ovat putipuhtaita. Tarkista siis ainakin vaatteiden kainalot, helmat, hihansuut, kaulukset ja lahkeet. Luonnonvalolla bongaat mahdolliset tahrat parhaiten. Varmista myöskin, ettei vaatteissa ole voimakkaita tuoksuja (pesuaine, parfyymi, eläimet). Emme voi ottaa vastaan lähetyksiä, joiden sisällön epäilemme vahingoittavan muita varastomme tuotteita (home, tuholaiset).

Rikkinäisiä tai kuluneita vaatteita

Haluamme, että valikoimassamme on tuotteita, joissa on vielä elämää jäljellä. Tarkistathan siis, että vaatteet eivät ole pahasti nukkaantuneet. Nukka kertyy useimmiten kainaloihin, paidan sivuihin ja helmaan.

Mikäli tuotteissasi on nappeja, neppareita tai hakasia, niin tarkasta, että ne ovat suljettu. Samalla tulee myös käytyä läpi nappien ja vetoketjujen kunto ja toimivuus. Emme voi ottaa vastaan tuotteita, joiden napit ovat löysällä tai hakaset irtoamassa.

Katso, että takin tai jakun sisävuori on ehjä. Yleisin paikka, josta ratkeaman löytää jakussa tai puserossa, on kainalo tai takasauma. Reikiä voi ilmestyä vaatteissa melkein mihin vain ja useimmiten ne jää käytössä huomaamatta. Tsekkaa siis neuleiden hihansuut ja helmat huolella ja huomioi samalla myös mahdolliset purkaumat.

Varmista, että tuote toimii toivotusti. Kelloissa pitää olla patterit ja vaatteiden ja laukkujen vetoketjut, hakaset ja lukot tulee toimia normaalisti.

Tuotteita, joissa on eläinten karvoja

Myös kissan- ja koirankarvat ja hiukset kannattaa irroittaa neuleista ja villakangastakeista tarrarullalla ennen lähettämistä. Emme ota vastaan tuotteita, jossa on paljon eläimen karvoja.

Tuotteet, jotka ovat alkuperäiseltä hinnaltaan alle 15 €

Erittäin edullisten tuotteiden myynti kauttamme ei ole kummallekaan osapuolelle kannattavaa ja näin ollen emme ota tällaisia tuotteita vastaan. Mikäli tuotteen myyntihinta jää alle 10 euroon, emme ota sitä valikoimaamme.

Hygieniaherkkiä tuotteita

Emme ota vastaan lainkaan alusvaatteita, aluskerrastoja, yöasuja, uima-asuja, sukkia ja sukkahousuja tai korvakoruja.

Muokattuja tai itsetehtyjä vaatteita

Joskus uusia vaatteita pitää hieman muokata ja tuunailla, jotta ne istuvat paremmin. Valitettavasti emme kuitenkaan voi myydä tuotteita, joita on itse jälkikäteen kavennettu tai lyhennetty. Emme myöskään ota vastaan räätälöityjä vaatteita.

Tuotelahjoja tai yrityslahjoja

Olemme huomanneet, että fanituotteilla, tuotelahjoilla (esimerkiksi meikkipussit yms, jotka ovat tulleet kosmetiikan/hajuveden mukana) tai tuotteilla, joissa on yrityksen logo ei ole jälleenmyyntiarvoa. Näin ollen, emme ota tällaisia tuotteita vastaan.

Muodista poistuneita vaatteita

Emme ota kauppaamme myyntiin jo selvästi muodista poistuneita vaatteita, koska olemme huomanneet, että ne eivät löydä kauppamme kautta uutta omistajaa. Tällaisia ovat esimerkiksi: jo muodista poistuneet vanhanaikaiset juhlavaatteet, jakut ja bisnesvaatteet, 2000-luvun alun Vilan, Vero Modan ja Onlyn vaatteet, matalavyötäröiset leveälahkeiset farkut sekä neuleliivit.

Lajispesifejä urheiluvaatteita ja -kenkiä

Olemme huomanneet, etteivät tarkasti lajiin sidotut tuotteet (esim. golf-kengät) eivät löydä kauttamme uutta omistajaa. Tällaiset tuotteet löytävät helpoiten uuden kodin esimerkiksi seurojen kautta tai lajiin liittyvissä Facebook-ryhmissä. Sen sijaan esim. juoksu- ja sisäpelikengät käyvät kaupaksi meillä.

Lastenvaatteita lähettäessä huomioithan lisäksi:

 • Otamme valikoimaamme vain 4 ja 5 kuntoluokan vaatteita.
 • Emme ota valikoimaan myöskään lastenvaatteita, joiden ovh hinta on alle 15 €.
 • Emme ota vastaan äitiyspakkauksessa tulleita vaatteita.
 • Vaatteesta pitää löytyä kokomerkintä.
 • Olemme huomanneet, että nuorten vaatteiden (140-170 cm) kysyntä on kauttamme pientä, joten olemme erityisen tarkkoja kyseisten tuotteiden hyväksymisestä myyntiin.

Jos vaate ei täytä Rekin yllä mainittuja laatuvaatimuksia, kannattaa se jättää paketin ulkopuolelle. Jos vaate on kuitenkin vielä käyttökelpoinen, kannattaa se ehdottomasti antaa tai myydä eteenpäin muita kanavia pitkin. Meille Rekillä on tärkeää, että vaatteille löytyy uusia käyttäjiä ja käyttökertoja.

Jos taas vaate ei sovellu enää käyttöön, sen materiaali kannattaa hyödyntää luovalla tavalla esimerkiksi tuunamalla, siivouksessa tai käsitöissä. Jos vaate ei enää sovellu muuhun käyttöön, se on tekstiilijätettä ja se tulee hävittää paikallisen jätehuoltoyhtiön ohjeiden mukaan.

BRÄNDILISTAT

Tarkista “Ei hyväksytyt brändit” -listauksesta brändit, jotka eivät sovi valikoimaamme. Näitä brändejä emme ota vastaan.

Suosituimmat brändit listamme on suuntaa antava ja sen tarkoitus on selventää mielikuvaa myymästämme laadusta. Otamme vastaan myös muita laadukkaita brändejä listan ulkopuolelta.

Ei hyväksytyt brändit

A

Amisu, Atmosphere, Arcade, Anttia, Alley, Atlant, Atlantis, Asobio

B

B.A.Y, B&W, Batistini, Bee Little, Bikbok, Baby Boom, BLA-BLA, Broadway Nyc, Boohoo, B.N.C.

C

Careza, Cedarwood state, Ciraf, Create, Crivit, Cubus, Close by Denim, Creblet, CRW, Change, Chiquelle

D

Denim Co., Dressman, DLS, Delicate

E

Early Days, Ellos, Esmara, Elisabeth Shannon, Ever-Pretty,

F

FB Sister, Finnwear, Fruit of the Loom, Favolook, FSBN, Flo G,  Fixoni, Fashion Nova

G

Glup, Gina Tricot, Gossip, Golf Coast

H

H&M, Henry’s, Hobby Hall, House, Halpa Halli, Horze

I

Impuls, Inspriré, Image Wear

J

Janina F, Jegging Jane, Jess, JSFN

K

Keep Out, Kill Baz,

L

Lil Missy, Line Collection, Link, Liva girl, Livergy, Logic, Love to Lounge, Lupilu, La Gear,  Lotta & Lassi, Lovely Bears,

M

MicMac, Madonna,  Minea Blomqvist, MyWear,

N

Never Denim, New Yorker, No Secret, New Wave,

O

Ocean Club, Oxmo

P

Play Zone, Pola, Pure Instics, Premoda, Papya, Pinky, Primark, Prettylittlething

R

Reflex, Ross Bros, R Cover,

S

Secret Posessions, Seppälä, Sheinside, Shein, Smug, Staccato, Sara Kelly, Sesam sportswear, Sineaquanone, Shann by Pola, Speedo, Sppedline

T

Terranova, Twice, Tesco, Tokmanni

V

Vaeltaja, Vendi

W

Wish

Y

Young Dimension, Youngest, Young Spirit, Yves Rocher,

Z

Zoo York, Zaful

Suosituimmat brändit

A

Abercrombie & Fitch, Adidas, Anna Field

B

b.young, Becksöndergaard, Benetton, Boomerang, Boss, Burberry, By Pia’s

C

Calvin Klein, Cheap Monday, Comma, COS, Cream, Crocker

D

Day, Denham, Diesel, DKNY, Dorothy Perkins, Dyberg/Kern

E

Esprit, Even&Odd

F

Filippa K, Fred Perry, French Connection

G

Gant, Gap, Gaudi, Gerry Weber, G-Star, Gudrun Sjöden, Guess, Gugguu

H

Haglöfs, Helly Hansen, Henri Lloyd, Holebrook, Hollister, Högl

I

InWear

J

J.Lindeberg

K

Kaffe, Karen Millen

L

Lacoste, Lee, Levis, Lipsy, Liu Jo

M

Maison & Scotch, Makia, Malene Birger, Mango, Marc Jacobs, Marc O’Polo, Marimekko, Masai, Massimo Dutti, Maxmara, Merrell, Mexx, Michael Kors, Mini Rodini, Minna Parikka, mint&berry, Muka va

N

Naketano, Nanso, Nike, Noa Noa, Noisy May, Noom, Nosh, Nudie Jeans

O

Object, Odd Molly

P

Papu, Part Two, PBO, Peak Performance, Pepe Jeans, Pura Lopez

R

Ralph Lauren, Ray Ban, Reebok, Riley, Rils, Rönisch

S

s.Oliver, Samsøe & Samsøe, Sand, Selected, Superdry

T

Ted Baker, Tiger of Sweden, Timberland, Tommy Hilfiger, Tory Burch, Twist & Tango

U

Uniqlo

V

Vagabond, Vans, Vila

Y

Your Face

Z

Zara, Zizzi

MILLAISEN KORVAUKSEN VOIN SAADA VAATTEISTANI?

Käymme lähettämäsi tuotteet läpi huolellisesti yksitellen ja samalla luomme vaatteelle tarkemmat tuotetiedot sekä myyntihinnan. Ulosmyyntihintaan vaikuttaa laatu, myyvyys ja brändi. Mitä paremmin nämä ovat kohdallaan, sitä korkeampi on saamasi tarjous. 

Jos hyväksyt lähettämämme tarjouksen, maksamme myydyistä tuotteista sinulle 30-80 % riippuen tuotteen ulosmyyntihinnasta. Myyntituoton tilitys tapahtuu kuukausittain tai kertatilityksenä myyntijakson aikana toteutuneista myynneistä. Tilityksen suuruus riippuu tuotteiden myyntimenestyksestä kaupassa. Tilityksestä vähennetään kertaluontoinen käsittelykulu 5,90 € sekä 1,20 € per myyty tuote (sis. ALV 24%). Tuotteesi ovat myynnissä Rekin verkkokaupassa 180 päivää.

KORVAUSTAULUKKO

 • alle 15,00 € – maksamme 30 %
 • 15,00 – 29,99 € – maksamme 45 %
 • 30,00 – 59,99 € – maksamme 55 %
 • 60,00 – 89,99 € – maksamme 65 %
 • yli 90,00 € – maksamme 80 %

Esimerkiksi:

 • Pusero 29 € – maksamme 13,05 €
 • Farkut 45 € – maksamme 24,75 €
 • Kengät 38 € – maksamme 20,90 €
 • Laukku 26 € – maksamme 11,70 €
 • Koru 19 € – maksamme 8,55 €

Tilityksestä vähennetään kertaluontoinen kiinteä käsittelykulu 5,90 €. Lisäksi vähennetään tuotekohtainen kulu 1,20 € per myyty tuote, eli tässä esimerkissä yhteensä 6,00 €.

Mahdollinen korvaus yhteensä 67,05 €

LUE TARKEMMIN:

Tarjous

Saat tarjouksen sähköpostitse tällä hetkellä noin 2-3 viikon kuluessa paketin saapumisesta Rekille. Tarjouksesta näet tuotteiden hintaerittelyn sekä mitkä tuotteet olemme hyväksyneet valikoimaamme ja mitkä mahdollisesti hylänneet ja hylkäyksen syyn. Jos hyväksyt tarjouksen, tuotteesi julkaistaan Rekin verkkokaupassa 14 päivän sisällä. Osa tuotteista voidaan myöhemmin julkaisun jälkeen siirtää myyntiin väliaikaisesti Rekin toimesta pop up -myymäläämme Tampereen Sokokselle.

Jokaisesta lähetetystä paketista luodaan oma tarjous.

Sinulla on täysi oikeus myös hylätä tarjouksemme. Voimme tuolloin lähettää tuotteet takaisin sinulle tai viedä ne halutessasi hyväntekeväisyyteen Fidalle. Käsittelykulu 5,90 € sekä kuljetuskulu 11,90 € tulee maksaa ennen tuotteiden takaisinlähetystä.

Tuotteiden nouto varastoltamme ei ole mahdollista. 

Myyntijakso

Myyntijakson pituus on 180 päivää, joka alkaa siitä hetkestä, kun tarjous hyväksytään.  Tuotteet julkaistaan myyntiin 14 päivän sisällä tarjouksen hyväksynnästä. Osa tuotteista voidaan Rekin toimesta siirtää väliaikaisesti myytäväksi Tampereen Sokoksen pop up -myymälään. Myyntijakson päättymisajankohta on aina viimeisen myyntijaksokuukauden viimeinen päivä vaikka myyntijakso tulisikin täyteen ennen sitä. Myyntijakso ei siis pääty kesken kuukauden, vaan tuotteet ovat verkkokaupassamme aina kuukauden loppuun saakka.

Myyntijakson päätyttyä tuotteet piilotetaan verkkokaupastamme, eivätkä ne ole enää muiden asiakkaiden ostettavissa. Tästä alkaa niin kutsuttu “tyhjä kuukausi”, jolloin uutta myyntiä ei synny ja varmistamme, että mahdolliset palautuvat tuotteet kirjautuvat järjestelmäämme.

Myyntituottojen tilitys

Myyntituottojen tilitys tapahtuu kuukausittain aina kuukauden vaihteessa, kuukauden 7 ensimmäisen päivän aikana. Tilityksessä huomioidaan kaikki edeltävän kuun aikana myydyt tuotteet. Tilityksen yhteydessä saat sähköpostitse erittelyn myydyistä tuotteista.

Kaikilla tuotteillamme on 30 päivän palautusoikeus, jonka vuoksi tilitys tapahtuu kuukauden viiveellä (esimerkiksi lokakuun päätyttyä tilitetään syyskuussa tapahtuneet myynnit). Meidän on varmistuttava siitä, että tuote on oikeasti myyty eikä palautunut asiakaspalautuksena takaisin varastollemme.

Myyjän korvauksesta vähennetään kertaluontoinen käsittelymaksu 5,90 € sekä 1,20 € per myyty tuote. Kaikki maksut sisältävät arvonlisäveron 24%.

Rekillä on oikeus myöntää tuotteen hinnasta alennuksia, joiden suuruus on maksimissaan 30 %. Tilitys lasketaan tällöin tuotteen toteutuneesta myyntihinnasta, joka on aina vähintään tarjouksessa mainittu myyntihinta -30 %. Edistämme pian myynnistä poistuvien tuotteiden myyntiä lisäämällä ne loppualeen. Myös näissä tapauksissa alennus on maksimissaan 30 % alkuperäisestä myyntihinnasta. 

Omien tuotteiden myyntiä ei vielä tällä hetkellä voi seurata täysin reaaliaikaisesti, mutta myyntiä voi seurata kuukausittaisten myyntierittelyiden avulla kuukausittaisen tilityksen valinneet. Sähköpostiin tulevien laskelmien mukana tulee tarkka erittely siitä mitkä tuotteet ovat löytäneet tilitettävän kuukauden aikana uuden kodin Rekin kautta. Tarjousta hyväksyessä kannattaakin ottaa ylös hyväksyttyjen tuotteiden lista esimerkiksi kuvakaappauksena, niin myyntierittelyjä voi kätevästi verrata siihen – näin olet aina tietoinen siitä, mitä tuotteita on vielä mahdollisesti myymättä. Tarjouksen hyväksynnän jälkeen hyväksyttyjen tuotteiden listaukseen ei voi palata.

Tilitykset ja tilityserittelyt lähetetään sähköpostitse vain, jos uutta myyntiä on tapahtunut tilitettävän kuukauden osalta. Jos sähköpostia ei kuulu, uutta tilitettävää sen kuun osalta ei siis ole.

Tuotteiden palautus

Tarjouksen ulkopuolelle jääneet tuotteet:
Jos haluat tarjouksen ulkopuolelle jääneet tuotteet takaisin itselle, kuljetuskulu (11,90 €) veloitetaan ensimmäisen tilityksesi yhteydessä. Tuotteet lähetetään sinulle heti seuraavana arkipäivänä tarjouksen hyväksynnän jälkeen. Jos haluat, voimme laittaa tuotteet puolestasi myös hyväntekeväisyyteen.

Myymättä jääneet tuotteet:
Myyntijakson jälkeen mahdolliset myymättä jääneet tuotteet voidaan laittaa puolestasi hyväntekeväisyyteen tai palauttaa takaisin sinulle kuljetuskulun hinnalla (11,90 €). Kulu veloitetaan tällöin automaattisesti viimeisestä tilityksistä. Tämänhetkinen hyväntekeväisyyskohteemme on Fida sekä lahjoitamme osan tuotteista Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:lle. Päätös myymättä jääneiden tuotteiden jatkosta tehdään jo tarjouksen hyväksymisvaiheessa ja päätös on sitova. Jos kuitenkin haluat muuttaa päätöstäsi, olethan tästä hyvissä ajoin yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse. 

Mahdollisten myymättömien tuotteiden palautus aloitetaan viimeisen tilityksen jälkeen “tyhjän kuukauden” päätyttyä, kun kaikki myydyt tuotteet on saatu kartoitettua. Lähetämme myymättä jääneet tuotteet kahden viikon sisällä tyhjän kuukauden päättymisestä.

Hylätyn tarjouksen tuotteet:
Sinulla on täysi oikeus hylätä tarjouksemme. Voimme tuolloin lähettää tuotteet takaisin sinulle tai viedä ne halutessasi hyväntekeväisyyteen. Käsittely- ja varastointikulu 5,90 € sekä kuljetuskulu 11,90 € tulee maksaa ennen tuotteiden takaisinlähetystä.

 

Mikäli sinulle jäi vielä kysyttävää myyntiin liittyen, kurkkaa meidän usein kysytyt kysymykset tai ole yhteydessä asiakaspalveluumme chatissa, sähköpostitse: asiakaspalvelu[at]rekki.fi tai puhelimitse: +358 10 349 4100.