Olemme iloisia, että olet päättänyt laittaa kiertoon sinulle tarpeettomat vaatteet! Tämän muistilistan avulla haluamme auttaa sinua lähettämään sellaisia tuotteita, jotka varmemmin hyväksytään myyntiin, ja näin ollen saat myös tuotteistasi paremman tarjouksen. Lisäksi varmistat, että vaatteesi löytävät mahdollisimman nopeasti uuden kodin.

Tarkista nämä ennen lähetystä

Aitous

Arvokkaampien merkkituotteiden, esim. laukkujen kanssa kannattaa lähettää aitoustodistus ja dustbag, sekä ilmoittaa tuotteen ostopaikka ja ovh hinta. Emme myy tuotteita, joiden aitoutta emme pysty varmistamaan. Lue täältä Rekin aitous- ja alkuperäpolitiikasta

Ajankohtaisuus ja myyvyys

Valitsemme Rekin valikoimaan ajankohtaisia ja aikaa kestäviä “ajattomia” tuotteita, jotka sopivat nykyhetken trendeihin ja joilla uskomme olevan kysyntää. Klassikkovaatteet, kuten vaikka Marimekon Jokapoika-paita tai Leviksen farkut ovat kestosuosikkeja, jotka myyvät varmasti vuodesta toiseen. Huonoiten aikaa ovat kestäneet naisten ja miesten bisnesvaatteet sekä juhlavaatteet. Ajankohtaisuuden puolesta, valikoiman ulkopuolelle jätämme jo useiden vuosien takaiset vaatekaupoista poistuneet mallit, joille harmillisesti ei tunnu olevan enää kysyntää uusien trendien myötä. Haluamme varmistaa, että valikoimamme vaatteet ovat aina laadukkaita ja tyylikkäitä!

Näitä tuotteita emme ota valikoimaamme:

  • 2000-luvun alun Vilan ja Vero Modan vaatteet
  • Vanhanaikaiset jakut ja bisnesvaatteet
  • Vanhanaikaiset juhlavaatteet
  • Neuleliivit
  • Lajispesifit urheiluvaatteet- ja kengät
  • Fanituotteet
  • Tuotelahjat (esim. Lancomen meikkipussit yms., jotka ovat tulleet kosmetiikan mukana)
  • Mainos- tai yrityspainatuksella olevat tuotteet

 

Brändi eli vaatemerkki

Tuotteiden tulee edustaa laadultaan tai merkiltään brändilistamme merkkejä. Otamme vastaan myös listan ulkopuolisia laatumerkkejä. Katso listasta myös mitä merkkejä emme ota vastaan. Vaatteen merkki tulee näkyä vaatteessa jotenkin; pesulapussa, niskassa tai vaikka printissä. Valitettavasti emme voi hyväksyä vaatteita, joista ei löydy brändimerkintää.

 

Muokatut vaatteet

Joskus uusia vaatteita pitää hieman muokata ja tuunailla, jotta ne istuvat paremmin. Valitettavasti emme kuitenkaan voi myydä tuotteita, joita on itse jälkikäteen kavennettu tai lyhennetty. Emme myöskään ota vastaan räätälöityjä vaatteita.

 

Napit ja vetoketjut

Mikäli tuotteissasi on nappeja, neppareita tai hakasia, niin tarkasta, että ne ovat suljettu. Samalla tulee myös käytyä läpi nappien ja vetoketjujen kunto ja toimivuus. Emme voi ottaa vastaan tuotteita, joiden napit ovat löysällä tai hakaset irtoamassa.

 

Nukka ja karva

Haluamme, että valikoimassamme on tuotteita, joissa on vielä elämää jäljellä. Tarkastathan siis, että vaatteet eivät ole pahasti nukkaantuneet. Nukka kertyy useimmiten kainaloihin, paidan sivuihin ja helmaan. Myös kissan- ja koirankarvat ja hiukset kannattaa irroittaa neuleista ja villakangastakeista tarrarullalla ennen lähettämistä. Emme ota vastaan tuotteita, jossa on paljon eläimen karvoja.

 

Oikeanlainen tuote

Rekille voi lähettää naisten, miesten ja lasten sisä- ja ulkovaatteita, kenkiä, koruja, laukkuja ja muita asusteita.

Otamme vastaan vaatteita sesongeittain seuraavasti:

Tammikuu – huhtikuu: kevätvaatteet

Maaliskuu – kesäkuu: kesävaatteet

Heinäkuu – syyskuu: syksyvaatteet

Syyskuu – helmikuu: talvivaatteet

Emme ota vastaan:
– korvakoruja
– alusvaatteita
– sukkia
– sukkahousuja
– yöasuja
– uima-asuja
– itse tehtyjä vaatteita

Pakkaus ja viikkaus

Joskus vaatteet saattavat odottaa käsittelyä paketissa tai pussissa yli kaksi viikkoa. Viikkaamalla tuotteet hyvin, vältytään suurimmilta rypyiltä, jotka saattavat vaikuttaa tuotteen arviointiin.

Reiät ja ratkeamat

Katso, että takin tai jakun sisävuori on ehjä. Yleisin paikka, josta ratkeaman löytää jakussa tai puserossa, on kainalo tai takasauma. Reikiä voi ilmestyä vaatteissa melkein mihin vain ja useimmiten ne jää käytössä huomaamatta. Tsekkaa siis neuleiden hihansuut ja helmat huolella ja huomioi samalla myös mahdolliset purkaumat.

 

Taskut

Tarkastathan laukut ja vaatteiden taskut ennen niiden lähettämistä Rekille. Haluamme että tärkeät kuitit, vaihtorahat ja käyntikortit jäävät oikealle omistajalleen 😉

Toimivuus

Varmista, että tuote toimii toivotusti. Kelloissa pitää olla patterit ja vaatteiden ja laukkujen vetoketjut, hakaset ja lukot tulee toimia normaalisti.

Tummentumat, tahrat ja tuoksut

Olemme Rekillä aivan supertarkkoja tahrojen ja tuoksujen suhteen, koska haluamme, että myymämme tuotteet ovat putipuhtaita. Tarkista siis ainakin vaatteiden kainalot, helmat, hihansuut, kaulukset ja lahkeet. Luonnonvalolla bongaat mahdolliset tahrat parhaiten. Varmista myöskin, ettei vaatteissa ole voimakkaita tuoksuja (pesuaine, parfyymi, eläimet). Emme voi ottaa vastaan lähetyksiä, joiden sisällön epäilemme vahingoittavan muita varastomme tuotteita (home, tuholaiset).

 

Väri

Tarkasta, että vaatteiden värit ovat kirkkaat ja tasaiset. Monesti tummissa neuleissa ja puseroissa on ikäviä epätasaisuuksia värissä, jolloin väri on tummempi tai vaaleampi rypyn kohdalta.

 

Lastenvaatteet

Otamme valikoimaan ainoastaan hyväkuntoisia lastenvaatteita laadukkailta lastenvaatemerkeiltä, joiden tuotteiden ovh-hinta on yli 15 €. 

Olemme huomanneet, että nuorten vaatteiden (140-170 cm) kysyntä on kauttamme pientä, joten olemme erityisen tarkkoja kyseisten tuotteiden hyväksymisestä myyntiin.

Tällä hetkellä emme myöskään ota valikoimaamme äitiyspakkauksessa tulleita vaatteita. Huomioithan tämän pakatessasi lähetystä Rekille.

Tarkempiin lastenvaateohjeisiin pääset tästä.

Jos vaate ei täytä Rekin yllä mainittuja laatuvaatimuksia, kannattaa se jättää paketin ulkopuolelle. Jos vaate on kuitenkin vielä käyttökelpoinen, kannattaa se ehdottomasti antaa tai myydä eteenpäin muita kanavia pitkin. Meille Rekillä on tärkeää, että vaatteille löytyy uusia käyttäjiä ja käyttökertoja.

Jos taas vaate ei sovellu enää käyttöön, sen materiaali kannattaa hyödyntää luovalla tavalla esimerkiksi tuunamalla, siivouksessa tai käsitöissä. Jos vaate ei enää sovellu muuhun käyttöön, se on tekstiilijätettä ja se tulee hävittää paikallisen jätehuoltoyhtiön ohjeiden mukaan.

Kun olet myymässä vaatteita Rekille tulee sinun tilata lähetyskoodi paketillesi. Näin ollen paketin lähettäminen on maksutonta!

Tilaa lähetyskoodi

Lisätietoja myymisestä Rekille pääset lukemaan klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Ohjeet myymiseen

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.

Jos jokin jäi vielä mietityttämään, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Vastaamme mielellämme heränneisiin kysymyksiin joko Facebookin yksityisviestillä, chatin kautta tai sähköpostilla asiakaspalvelu[at]rekki.fi tai puhelimitse +358 10 349 4100.