Rekki on verkkopalvelu pidettyjen brändien ostajille ja myyjille

Rekki kokoaa yhteen rakastettujen brändien hyvin pidettyjä ja tarkasti valittuja vaateaarteita. Tee upeita second hand -löytöjä kolmesti viikossa päivittyvästä valikoimasta tai anna vaatteidesi kiertää näppärästi Rekin kautta uuteen kotiin korvausta vastaan.

Tiesitkö,

että globaali vaatteiden tuotanto on tuplaantunut viimeisen 15 vuoden aikana ja samalla vaatteiden käyttöikä on vähentynyt merkittävästi. Tutkimusten mukaan osaa vaatteista saatetaan käyttää ainoastaan 7-10 kertaa, mikä tarkoittaa, että kuluttajien kaappeihin jää ennätysmäärä käyttämättömiä vaatteita. Peräti kolmasosa suomalaisten kaapeista löytyvistä vaatteista on ollut käyttämättömänä yli vuoden. Näiden tarpeettomaksi jääneiden, mutta täysin käyttökelpoisten vaatteiden ja asusteiden arvo onkin yli 2 miljardia euroa!

Me teemme tarpeettomaksi jääneiden, mutta vielä hyväkuntoisten vaatteiden myynnin vaivattomaksi ja turvalliseksi, jotta vielä rutkasti elinaikaa omaavat vaatteet eivät päätyisi jätteeksi, vaan löytäisivät uuden elämän. Käymme kaikki meille saapuvat tuotteet huolellisesti yksitellen läpi, jotta voimme varmistua tuotteiden laadusta ja aitoudesta – ja näin ollen varmistaa, että uusi omistaja saa löydöstään iloa pitkäksi aikaa.

Haluamme murtaa vanhentuneet mielikuvat second handista nuhjuisena tai kulahtaneena ja tarjota aidosti tasavertaisen vaihtoehdon (kestävästi tuotetuille) first hand -tuotteille. Jotta suuren joukon kulutustottumukset voivat muuttua kestävämpään suuntaan, täytyy kestävien vaihtoehtojen olla tasavertaisesti ja näkyvästi läsnä ja saavutettavissa!

Rekin tarina

2015

Rekin tarina alkoi vuonna 2015, kun kollegat Tero ja Bertta pohtivat kaupan alan tulevaisuutta. He huomasivat, että Suomesta puuttuu palvelu, jonka avulla käytettyjen, mutta hyväkuntoisten, vaatteiden myynti ja ostaminen olisi helppoa ja vaivatonta. Jo ideaa testatessa, sen suosio ylitti kaikki odotukset ja Rekin oli aika ottaa ensiaskeleet!

Kuvassa Rekin perustajajäsenet.

2016

Rekin verkkokauppa avattiin keväällä 2016. Ensimmäinen liiketila sijaitsi kerrostalon kellarikerroksessa, josta myös ensimmäiset tilaukset lähtivät matkaan uusille omistajilleen ympäri Suomen. Myös Rekin ensimmäiset työntekijät palkattiin heti ensimmäisenä vuonna!

Kuvassa ensimmäinen iso erä tilauksia lähdössä matkaan.

2017

Keväällä 2017 alkoi kerrostalon kellari käymään ahtaaksi ja Rekkilä löysikin uuden osoitteensa Tampereen Sarankulmasta. Syksyyn mennessä Rekillä oli töissä jo 12 huipputyyppiä!

Kuvassa Rekkiläiset uuden Rekkilän pihalla kesällä 2017.

2018

Rekki jatkoi vahvaa kasvuaan vuonna 2018. Kasvu tarkoitti jälleen uusien rekkiläisten palkkaamista sekä seinien kaatamista laajentuvan toimitilan tieltä.

Kuvassa toimari Bertta laajennetussa toimitilassa.

2019

Keväällä 2019 Rekin kansainvälistyminen sai ensisysäyksen, kun Baltian toimipisteemme avautui Tallinnaan.

Sisäänoston opettelua Tallinnan toimipisteellä.

2020

Rekki Nansotaloon! Uudet ja isommat liiketilat löytyivät Tampereen naapurikunnasta Nokialta. Vuonna 1921 rakennettu Nansotalo on ollut aiemmin tekstiilituotantokäytössä.

 Muuton keskellä Nansotalossa, keväällä 2020.

2021

Rekki ja S-Ryhmä yhteistyöhön. Rekki laajentuu verkosta Tampereen Sokokselle, jossa avataan noin 400 tuotteen osasto. Lisäksi Rekki avaa neljä myyntipakettien vastaanottopistettä ympäri Pirkanmaata.

 Rekki löytyy Tampereen Sokoksen 3. kerroksesta.

2022

Rekki ja Upty yhdistävät voimansa. Rekin liiketoiminta siirtyy liiketoimintakaupassa virolaisen Uptyn omistukseen ja Rekki ja Upty yhdistävät voimansa tulevaisuuden kasvun mahdollistamiseksi ja laajemman kokonaisvolyymin saavuttamiseksi Suomessa ja Baltiassa.

Työskentely Rekillä

Rekin tiimi

Olemme 20 huipputyypin organisaatio, jonka sydämen asiana on saada kaapeissa tarpeettomana seisovat vaatteet kiertoon sekä olla mukana kehittämässä uudenlaista, kestävämpää kuluttamisen kulttuuria. Suhtaudumme intohimoisesti kasvuun ja kansainvälistymiseen, huippuluokan asiakaspalveluun sekä motivoivaan työilmapiiriin.

Kehittyminen

Haluamme jatkuvasti kehittyä niin yrityksenä, yksilöinä kuin tiiminä. Haastamme ja kehitämme toimintamallejamme päivittäisellä tasolla, jotta voimme tarjota jatkuvasti parempia ja vaivattomampia palveluita asiakkaillemme. Päivittäisen tekemisen lisäksi kehitämme toimintaamme ja itseämme Rekki Academyssä, jonka aiheet vaihtelevat aina materiaalitietoudesta itsensä johtamiseen.

Vastuu, vapaus, merkitys

Näihin asioihin kiteytyy Rekin johtaminen. Lyhykäisyydessään tämä tarkoittaa:

  1. Vastuu – Meillä on käytössä tiimimalli. Jokainen rekkiläinen kuuluu tiimiin, jossa jäsenet ovat tasavertaisesti vastuussa työtehtävien hoidosta. Myös tavoitteet ovat tiimitasoisia. Esimiehen sijaan jokainen työntekijä on vastuussa omasta työstään paitsi itselleen myös  tiimikavereilleen.
  2. Vapaus –  Meillä ei ole erikseen roolitettu työtehtäviä niin, että joku olisi pelkästään esim. sisäänostaja, valokuvaaja tai hyllyttäjä. Meillä tiimit päättävät itse keskenään sopien, kuka tekee mitäkin milloinkin. Miksi? Jotta kaikilla olisi mahdollisuus säilyttää työn mielekkyys tehtäväkierron kautta. Jotta jokainen voisi itse yhdessä tiiminsä kanssa sopien valita, mikä on itselle ominaisinta, sujuvinta, opettavaisinta tai tilanteeseen sopivinta. Jotta jokainen saisi mahdollisuuden löytää omat vahvuutensa ja kenties mielenkiinnon kohteensa muustakin kuin siitä ilmeisimmästä.
  3. Merkitys – Uskomme, että menestys syntyy siitä, kun ihminen saa tehdä ja kokee tekevänsä jotain osaamaansa asiaa, joka on hänelle itselleen merkityksellistä. Meidän tehtävämme on luoda tällainen työympäristö. Pyrimme välttämään kankeita rakenteita ja yksilöllisten tarpeiden ja halujen tasapäistämistä. Johtamisen tulisi olla ennen kaikkea palvelu, jonka tarkoitus on parantaa työn tekemisen edellytyksiä, sujuvuutta ja mielekkyyttä ja poistaa esteitä ja hidasteita. Rekki on perustettu siinä uskossa, että menestys on sivutuote merkityksellisestä itsensä toteuttamisesta.

Lue aiheesta laajemmin tästä blogipostauksesta.

Lue millaista on rekkilän arki
Ura Rekillä?

Kiinnostaako työ vaatteiden, verkkokaupan ja kiertotalouden parissa? Haluatko osaksi huipputiimiä? Laita avoin hakemus osoitteeseen kira.forsgard(at)rekki.fi.

Rekkiläiset

Bertta
Toimitusjohtaja | Perustaja

bertta.hakkinen(at)rekki.fi

+358 44 362 8787

Tero
Konsepti | Perustaja

tero.ylonen(at)rekki.fi

Tatu
it | perustaja

tatu.sahrman(at)rekki.fi

Kira
Operaatiot

kira.forsgard(at)rekki.fi

Heidi
Asiakaspalvelu / Markkinointi

heidi.lindlof(at)rekki.fi

Marika
Tuoteasiantuntija / Asiakaspalvelu

Emma
Tuoteasiantuntija

Essi
Tuoteasiantuntija

Niina
TUOTEASIANTUNTIJA

Emma
Tuoteasiantuntija

Tessa-Liina
Tuoteasiantuntija

Tiina
Tuoteasiantuntija