Hei ja tervetuloa Rekin palveluiden pariin!

Mahdollistaaksemme sinulle mahdollisimman toimivan ja laadukkaan asiointikokemuksen käytämme palveluidemme tuottamisessa modernin teknologian meille suomia mahdollisuuksia. On tärkeää, että myös sinä tiedät, mitä sivustollamme vierailu tarkoittaa.

 

1. Rekisterinpitäjä

Palvelumme toimivuuden mahdollistamiseksi ja palvelun toteuttamiseksi tarvitsemme muutamia tietoja sinusta. Tässä tietosuojaselosteessa pyrimme kertomaan mahdollisimman avoimesti ja läpinäkyvästi, miten käsittelemme tietojasi.

Tutustu rauhassa ja ole rohkeasti yhteydessä, jos haluat tietää tai kysyä lisää.

Terveisin,
Rekin tiimi

Yhteystiedot

Upty Nordic Oü (jäljempänä Rekki)
Tanhuankatu 2
37100 Nokia

Bertta Häkkinen
044 – 362 8787
bertta.hakkinen@rekki.fi

 

2. Rekisteröidyt

  • Asiakkaat
  • Potentiaaliset asiakkaat
  • Verkkosivuston käyttäjät

 

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja peruste

Asiakkaat
Käsittelyn tarkoitus: Asiakaspalvelun edellyttämien yhteydenottojen mahdollistaminen, verkkokauppatransaktioiden mahdollistaminen ja asiakassuhteen ylläpito
Käsittelyperuste: Rekisterinpitäjän oikeutettu etu

Potentiaaliset asiakkaat ja verkkosivuston käyttäjät
Käsittelyn tarkoitus: Verkkosivuston kautta tulevat yhteydenottopyynnöt, uutiskirjetilaukset ja asiakaspalvelun edellyttämien yhteydenottojen mahdollistaminen
Käsittelyperuste: Rekisterinpitäjän oikeutettu etu

 

4. Rekisteriin tallennettavat tiedot

Rekisteriin voidaan tallentaa mm. seuraavia tietoja:

  • Nimi
  • Käyttäjätunnus
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • IP-osoite

Henkilötietoja käytetään palvelumme tuottamisessa mm. seuraavia tarkoituksia varten:

  • Tilausten toimitus asiakkaalle
  • Osto- ja myyntitransaktioiden toteuttaminen asiakkaan kanssa
  • Asiakkaille tapahtuva tiedottaminen
  • Asiakkaille palvelussa tapahtuva kohdennettu markkinointi
  • Asiakassuhteiden ylläpito
  • Asiakassuhteisiin liittyvä tiedonvaihto
  • Henkilöiden todentaminen
  • Käsittelemme ainoastaan niitä tietoja, mitä itse meille luovutat tai asioimalla kanssamme kerrytät.

 

5. Käsittelyn kesto

Henkilötietoja käsitellään niin kauan, kun se asiakkaan kanssa tehtävien transaktioiden tai asiakaspalvelun vuoksi on tarpeellista. Tämän jälkeen tietojen käsittely määräytyy sen mukaan, liittyykö tietojen säilyttämiseen jonkin muun kuin tietosuojalainsäädännön mukainen säilytysvelvoite.

Merkitsemme tiedot rekisteriin sellaisina kuin saamme ne rekisteröidyltä itseltään ja niitä päivitetään sen mukaan, mitä rekisteröity ilmoittaa rekisterinpitäjälle. Markkinointirekisteristämme voit poistua milloin tahansa sähköposteissa olevan poistumislinkin kautta. Poistamme tarpeettomat henkilötiedot kuuden (6) kuukauden välein.

Huomaathan kuitenkin, että kirjanpitolaki vaatii säilyttämään ostotransaktioihin liittyvät olennaiset tiedot 6 vuotta kunkin tilikauden päättymisestä lukien.

 

6. Oikeutesi

Sinulla on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen: info@rekki.fi

Tarkastusoikeus

Sinulla on oikeus tarkistaa sinusta tallentamamme henkilötiedot. Mikäli havaitset tiedoissasi virheellisyyksiä tai puutteita, voit pyytää meitä korjaamaan tai täydentämään tiedot oikeiksi.

Vastustamisoikeus

Sinulla on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli koet, että olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai että meillä ei ole oikeutta käsitellä joitain henkilötietojasi.

Suoramarkkinointikielto

Sinulla on oikeus milloin tahansa kieltää meitä käyttämästä tietojasi suoramarkkinointiin. Emme koskaan myy tai muutoin luovuta henkilötietojasi muille tahoille, jotta nämä voisivat kohdistaa suoramarkkinointia sinulle.

Teemme verkkomarkkinointia ja -mainontaan mm. Googlen ja Facebookin palveluiden avulla. Nämä yhtiöt eivät kuitenkaan koskaan saa meiltä henkilötietojasi eikä kyse ole suoramarkkinoinnista. Verkkomarkkinointi perustuu selaimesi keräämiin evästeisiin, joista on kerrottu tarkemmin kohdassa Evästeet.

Poisto-oikeus

Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan tietojasi mikäli koet, että joidenkin sinua koskevien tietojen käsittely ei ole tarpeen tehtäviemme kannalta. Käsittelemme pyyntösi, jonka jälkeen joko poistamme tietosi tai ilmoitamme sinulle perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa. Mikäli olet eri mieltä ratkaisustamme, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, kts, tarkemmat yhteystiedot täältä. 

Valitusoikeus

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos koet, että henkilötietojasi käsitellessämme rikomme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä (ohjeet valituksen tekemiseen).

Huomaathan kuitenkin, että voidaksemme varmistua henkilöllisyydestäsi pyytäessäsi tietojesi poistoa tai tarkistusta, joudumme varmistamaan henkilöllisyytesi väärinkäytösten ehkäisemiseksi. Tämä voi vaatia käyntiä paikan päällä Rekin toimistolla.

 

7. Säännönmukaiset tiedonlähteet

Potentiaalisten asiakkaiden tiedot saadaan suostumuksella häneltä itseltään verkkosivustovierailun yhteydessä tai muun henkilökohtaisen tai digitaalisen vuorovaikutuksen yhteydessä.

 

8. Tietojen luovutukset

Tietoja ei pääsääntöisesti luovuteta markkinointitarkoituksiin Rekin ulkopuolelle.

Tietoja voidaan kuitenkin valikoidusti luovuttaa rekisterinpitäjän toimeksiantaman kolmannen osapuolen toteuttamaan tai tämän välineillä toteutettavaan kohdennettuun markkinointikampanjaan tai muun muassa logistiikkakumppaneille verkkokaupan toimitusten suorittamiseksi. Tietojen omistus ei siirry rekisterinpitäjältä kolmannelle osapuolelle eikä kolmannella osapuolella ole oikeutta tietojen toimeksiantoa laajempaan käyttöön.

Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä. Käytämme säännönmukaisesti seuraavia palveluntarjoajia:

  • Posti
  • Matkahuolto
  • Paytrail, kerää maksutapahtuman yhteydessä IP-osoitteen, maksutavan sekä maksuajankohdan (lisätietoja).
  • Facebook (hallinnoi Facebook mainosasetuksiasi)
  • HelpScout
  • Unifaun
  • Knack
  • Nosto
  • MailChimp
  • Feedbackly
  • Google (mm. Adwords, Analytics)

 

9. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Silloin kun tämä on mahdollista, olemme valinneet tietojesi säilytyspaikaksi tietoturvalliset, Euroopassa sijaitsevat palvelimet tai palvelinkeskukset.

Jotkin edellä mainituista palveluntarjoajista saattavat tarjota palveluaan tai varmuuskopioida palveluidensa tietoja EU/ETA-alueen ulkopuolelle Yhdysvaltoihin. Olemme kuitenkin varmistaneet tällaisten toimijoiden noudattavan Privacy-Shield (EU/USA) määräyksiä. Tiedot varmuuskopioidaan, jotta tietosi olisivat turvassa myös tilanteissa, joissa palvelun käyttö keskeytyy, pääsy siihen estyy tai palveluntarjoajalla on teknisiä ongelmia palvelinten tai verkkoyhteyksien kanssa.

 

10. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötietojesi asianmukainen käsittely on meille tärkeää ja haluamme toimia uudistuneen tietoturvalainsäädännön mukaisesti. Käytämme seuraavia suojatoimia tietojesi turvallisuuden varmistamiseksi.

  • Järjestelmiimme pääsy edellyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä. Järjestelmät on suojattu palomuurein ja muiden teknisten keinojen avulla.
  • Järjestelmiimme tallennettuihin rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettuja käyttämään vain tietyt, ennalta määritellyt rekisterinpitäjän työntekijät, joilla on työtehtäviensä vuoksi tarve päästä käsiksi tietoihin.
  • Rekistereiden käyttö on suojattu käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin sekä käyttöoikeuksin.
  • Rekisterit sijaitsevat pilvipalveluissa ja fyysisesti tiloissa, joihin pääsy on asiattomilta estetty.
  • Rekistereiden sisältämät tiedot sijaitsevat lukituissa ja vartioiduissa tiloissa.
  • Rekistereistä otetaan säännöllisesti varmuuskopiot.

 

11. Evästeet

Lisätietoja selainkäyttöön perustuvasta mainonnan kohdentamisesta saa Your Online Choices –sivustolta