Apua! Mitä pakkaan matkalle?

Lennot varattu, loma sovittu pomon kanssa ja sitten h-hetki koittaakin nopeammin kuin olit ajatellut. Yhtäkkiä lattialla on avoin matkalaukku ja päässä pyörii kysymys “mitä ihmettä otan mukaan?”.

Kuulostaako tutulta?

Yksi paras asia reissuilla on istua rauhassa lentokentällä ja odottaa jatkolentoa katsellen ihmisiä. Lentokenttä on täynnä erityyppisiä matkustajia. Reppureissaajia matkalla kaukomaihin, bisnesnaisia ja -miehiä, joille matkustus on tuttua. Eläkeläisiä matkalla uusiin kohteisiin, nuoria pariskuntia, tyylikkäitä naisia ja miehiä eri kulttuureista, sekä lapsia, jotka jännittävät ensimmäistä lentoaan.

Ihmisiä erilaisilla tarinoilla. Silti yksi asia yhdistää heitä kaikkia.

Kaikilla on matkatavarat.

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Mistä aloittaa?

Step 1: Tee lista

Rakastan listojen tekemistä. Se auttaa jäsentämään kokonaiskuvan ja pakattavan tavaran todellisen tarpeen.

VINKKI: Listasta on hyötyä myös kotiinpalatessa, sillä voit käydä listasta läpi, onko kaikki mukaasi ottama tavara tulossa myös kotiinpäin!

Step 2: Petaa sänky

Sängyn päälle on helppo kasata kaikki tarvittavat tavarat ja vaatteet sekä hahmottaa, miten yhdistää eri vaatteita useiksi asukokonaisuuksiksi.

Step 3: Kerää sängylle kaikki mitä otat mukaasi

ja karsi ne pois, mitä et oikeasti tarvitse.

Step 4: Ota esiin matkalaukkusi tai rinkkasi ja pakkaa tavarat

Muutama peruskysymys helpottamaan valintojen tekemistä:

  1. Matkan pituus – kuinka paljon tarvitsen vaatetta mukaan?
  2. Matkakohde – Sääolosuhteet? Lämmintä vai kevyttä vaatetta mukaan?
  3. Matkan aktiviteetit – Onko tiedossa paljon urheilua, ihmisten tapaamisia vai rentoa hengailua kaupungilla?

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Vaatteiden valinta

Ehdottomia suosikkejani ovat trikoo/collegemaiset jakut sekä kangashousut. Ne näyttävät tyylikkäiltä ja ovat miellyttävän materiaalinsa ansiosta mukavan tuntuiset pitkänkin lennon tai odottelun ajan. Ne sopivatkin loistavasti niin kaupunkilomalle kuin seminaarimatkalle!

Rekin Jakkuvalikoimasta löydät sisätakit ja jakut reissuun!

Toinen luottovalinta on hyvät farkut. Farkut ovat loistavia matkoilla niiden monikäyttöisyyden ansiosta. Nykyään farkut ovat joustavia ja istuvia malleiltaan, joten yhdistämällä erilaisten asusteiden ja yläosien kanssa saat aikaan helposti rennon tai todella tyylikkään lookin.

Kolmas asia on miettiä hyvät kengät! Onko kyseessä lyhyt viikonloppuloma? Pärjäätkö yhdellä kenkäparilla vai onko tiedossa pitkä patikointipäivä vaativassa maastossa sekä viehättäviä illanistujaisia hyvässä seurassa. Tarvitset kenties useamman kenkäparin mukaasi.

VINKKI: pakkaa mukaan otettavat sukat pieneen pussiin ja täytä niillä kengät, jotka pakkaat laukkuusi. Näin säästät tilaa ja kengät pysyvät muodossaan!

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Myös kätevä laukku tai pieni reppu on tarpeellinen sekä lennon ajan että reissussa. Todennäköisesti kannat mukanasi lompakkoa, puhelinta, ehkä kameraa ja vesipulloa sekä muuta tarpeellista tilanteesta riippuen.

Laukkuja ja reppuja löytyy onneksi monenlaisia, eri kokoa, tyyliä ja väriä – jokaiselle mieluisia.

Kurkkaa tästä linkistä Rekin kattava valikoima erilaisia laukkuja ja reppuja!

Mikäli asusteet ovat tärkeä osa pukeutumistasi, mieti tarkkaan, mitä todella tarvitset matkalla.

Itse suosin isoa huivia, joka muuntautuu moneen tarkoitukseen. Rannalla voin kietaista sen harteita ja päätä suojaamaan auringolta. Lentokoneessa ja -kentällä se lämmittää, kun taas hienolle illalliselle se on näyttävä asuste puseron tai neuletakin kanssa. Huivin materiaali kannattaa valita kohteen sääolosuhteiden mukaan!

Hyppää huivi valikoimaamme tästä!

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Lisäksi muutama vinkki:

  • Panosta kerrospukeutumiseen (yhden vaatteen monikäyttöisyys korvaa määrän, älä bulkkaa!).
  • Valitse miellyttäviä materiaaleja, jotka tuntuvat hyvältä päällä pitkänkin aikaa.
  • Oletko aikeissa hankkia reissusta mukaan jotain? Ehkä voit jättää pari paitaa pakkaamatta, jos sinulla on samanlainen tapa kuin minulla; hankkia muutama paita tai pusero kohteesta.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua seuraavan kerran, kun pakkaaminen on ajankohtaista! Kurkkaa Rekin valikoimasta rentoja sekä tyylikkäitä vaihtoehtoja esim. hakusanalla mukava, basic tai luottovaate!

Hauskaa reissua!

Terveisin,

Sonja


Kuva 1: Paita, farkut, laukku

Kuva 2: Keltainen huivi, tumma huivi, vihreä huivi, pallohuivi

Kuva 3: Paita, farkut, takki, tennarit

Kuva 4: Punainen laukku, ruskea laukku, musta laukku