Mustan perjantain alennusmyynnit ovat täällä! Samalla vastuullinen kuluttaminen mietityttää monia. Miten tehdä kestäviä ostoksia ja välttää hudit Black Friday -alennusten keskellä? Tarvitseeko ostoksia tehdä, ja jos tarvitsee, miten valita vastuullisesti? Nappaa tästä Rekin vinkit Black Fridaylle 👉

Anna pidetyille vaatteille uusi elämä: suosi second handia

Uuden ostaminen kuluttaa aina luonnonvaroja. Second handin suosion noustua hurjasti viime vuosien aikana, on siitä myös valinnanvaraa ja tarjontaa runsaasti. Ostamalla vaatteet käytettynä pidennät niiden elinkaarta ja kulutat vastuullisemmin. Oli ostoslistallasi mitä tahansa sitten uudesta takista pyykinpesukoneeseen, mitä jos kurkistaisit ensin, voisiko sen hankkia second handina? Mikä parasta, second handia ostaessasi voit tehdä edullisemmin laadukkaita ja uniikkeja löytöjä!


Tutustu omaan tyyliisi hyvissä ajoin ennen alennusmyyntejä

Tämä on alennusmyynteihin valmistautumisen yksi tärkeimmistä vinkeistä: tarkastele hetki omaa tyyliäsi. Millaisia vaatteita oikeasti pidät? Mitkä värit, materiaalit ja mallit kuuluvat tyyliisi? Tutustu myös vaatekaappiisi: mitä näistä jo omistat? Kun tunnet tyylisi, tiedät tarkemmin, mitkä ostokset sopivat vaatekaappiisi, ja mitkä puolestaan jäisivät pitämättä.


Osta vain tarpeeseen: laadi ostoslista ennakkoon

Tutkaillessasi vaatekaappisi sisältöä voit tehdä huomioita siitä, millaiset vaatteet sopisivat yhteen jo omistamiesi kanssa. Samalla kannattaa pohtia, mitkä ovat aitoja tarpeita, mitkä puolestaan ohi meneviä haluja. Näillä tiedoilla voit laatia ostoslistan, jonka kanssa suuntaat alennusmyynteihin. Mitä tarkempi lista, sitä varmemmin alennusmyyntilöytösi sopivat vaatekaappiisi ja tulevat oikeasti käyttöön.

Ole kriittinen – älä osta “ihan hyvää”

Ostoslistaa laatiessasi ole mahdollisimman tarkka: jos tarvitset farkut, mieti minkä mallisia farkkuja oikeasti tykkäät käyttää. Korkeavyötäröisiä, matalia, leveitä vai kapeita? Joustavia vai jämäköitä?   Voit tehdä myös Älä osta -listan sellaisista vaatteista, väreistä tai yksityiskohdista, jotka ovat aiemmin osoittautuneet huonoiksi valinnoiksi tai hutiostoiksi. On parempi etsiä täsmällisesti sitä oikeaa vaatetta hieman pidempään, kuin tehdä nopea väärä päätös alennusmyyntien huumassa. Älä siis valitse “ihan hyvää” vaatetta, joka on lähellä kriteereitäsi, mutta saattaa silti jonkin yksityiskohdan tai ominaisuuden vuoksi jäädä pitämättä.

Valitse vaatteita, jotka kestävät käyttöä sekä aikaa

Vaikka tuote olisi alennusmyynnissä edullinen, vastuullinen kuluttaja miettii askelen pidemmälle. Onko ostos sellainen, joka ilahduttaa vielä tulevina vuosina? Valitse Black Friday -alennusmyynneistäkin tuotteita, joita aiot käyttää vielä pitkään – ja jotka materiaalin ja valmistuksen puolesta kestävät sen. Suosi siis laadukkaita merkkejä ja materiaaleja, alennusmyynneistä ja second handina saatat löytää niitä hyvin edullisesti!  

Kurkkaa TÄSTÄ Rekin parhaat Black Friday -tarjoukset ja tee vastuulliset vaateostokset talveen – itselle tai lahjaksi 💚

Vastuullista black fridayta toivottaa,
Anni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *