Vuodenvaihde on monille muutosten ja uusien lupausten aikaa. Mikä voisi olla seuraavan vuoden teema, johon aiot keskittyä? Keksitkö jotain, mitä haluaisit oppia itsestäsi tai kulutustottumuksistasi? Rekkiläisten vinkeillä voit löytää itsellesi vaatekaappiasi tai tyyliäsi koskevan uudenvuodenlupauksen:

Konmarita vaatekaappi ja opettele pitämään järjestys yllä

Uuden vuoden kynnyksellä on hyvä hetki pysähtyä tutkailemaan, mitä vaatekaapistasi löytyy. Vuoden mittaan kertyneitä hutiostoksia, tärkeitä luottovaatteita, vanhan tyylin unohdettuja yksilöitä ja tulevaisuuden tyylisi lupauksia… Ehkä uudenvuodenlupauksesi voisi olla vaatekaapin kokonaisvaltainen konmaritus ja järjestyksen ylläpitäminen läpi vuoden?

Siististä kaapista näet helpommin, mitä jo omistat. Samalla tunnistat, mitä kaappisi ehkä vielä kaipaisi ja millaiset vaatteet sitä parhaiten täydentäisivät. Huolellisesti säilytetyt vaatteet pysyvät myös kunnossa pidempään. Kurkista siis tästä vinkit kuinka siistiä vaatekaappi kuin Marie Kondo!

Jotta uudenvuodenlupauksesi kantaa yhtä siivouskertaa pidemmälle, kannattaa etsiä myös sinulle toimivimmat keinot järjestyksen ylläpitämiseksi. Voit esimerkiksi laittaa vaatekaappiin kierrätyskassin, johon keräät vuoden mittaan kaapista poistuvia vaatteita niitä kohdatessasi. Näin ylimääräiset ja myyntiin tai kierrätykseen lähtevät vaatteet eivät joka kerta tule vastaan kaappisi hyllyillä. Kausivaatteet kannattaa myös huoltaa ja varastoida pois näkyviltä, jotta kaappisi pysyy väljempänä ja vaatteet tuntuvat kuin uusilta ottaessasi ne taas tauon jälkeen käyttöön.

 

 

Löydä oma tyylisi tänä vuonna

Tiedätkö, millainen oma tyylisi oikeasti on? Mitä vaatteita käytät, ja millaisia puolestaan haluaisit käyttää? Entä tunnistatko ostoksilla, mikä löytö sopii jo omistamiesi vaatteiden kanssa, ja mikä jää kaappiin käyttämättömänä? Uusi vuosi on hyvä hetki pysähtyä etsimään ja nimeämään oma tyyli, jotta voit tehdä harkitumpia ja onnistuneempia vaateostoksia.

Etsi tyyliäsi kuvaavia sanoja, inspiraatiokuvia, värejä ja tunnelmia. Nimeä myös tyylisi omaperäisesti ja kuvaavasti, jotta se pysyy mielessäsi seuraavan kerran ostoksia tehdessäsi. Jokaisen ostoksen kohdalla kannattaa punnita tarkkaan: sopiiko vaate tai asuste varmasti siihen, mitä sinulla jo on? Jos yhtään epäröit, jätä vaate harkintaan ja palaa sen äärelle vasta varmistuttuasi ettei edessäsi ole hutiostos.

Kaipaatko apua tyylisi löytämiseen? Lukaise tästä Tyylipuhetta median Elsan kirjoittama vieraskynä “Viisi askelta kohti omaa tyyliä”. Tai lue tästä Sonjan vinkit oman tyylin löytämiseen.

 

 

Ryhdy uuden ostamisen ostolakkoon

Kuinka moni nyt päälläsi olevista vaatteista on ostettu uutena, kuinka moni puolestaan second handina? Miltä vaatekaappisi voisi näyttää vuoden päästä tähän aikaan, jos kaikki alkavan vuoden hankinnat olisivatkin second handia, etkä ostaisi mitään uutta? Ostolakon tai uuden ostamisen lakon kokeileminen voi auttaa tarkastelemaan omia kulutustottumuksia.

Uusi vuosi voi olla tilaisuutesi tutustua syvemmin siihen, millaisissa tilanteissa tavallisesti ostaisit vaatteita, ja mihin tarpeisiin. Muotoile ostolakosta sinun näköisesi: lyhyempi tai pidempi, kokonainen ostolakko tai second handin salliva välimuoto. Vaikka tänä vuonna et ostaisi mitään uutta, saatat yllättyä, kuinka moni tarvitsemistasi vaatteista löytyy edullisesti second handina. Oletko valmis ottamaan haasteen vastaan?

 

Riemukasta uutta vuotta toivottaa,
Rekkilän porukka