Vuodenvaihde tarkoittaa monille meistä uusia alkuja ja pyrkimystä parempiin elämäntapoihin. Uusi vuosi, uusi minä, kuten sanonta kuuluu. Useimmiten se tarkoittaa salijäsenyyden hankkimista tai uutta ruokavaliota. Toiset ovat tipattomalla ja jotkut innostuvat kokeilemaan vegaanihaastetta. Jokaiselle löytyy jotakin.

Tänä vuonna minä haluaisin haastaa meidät kaikki miettimään omaa kulutustamme ja ostamaan mahdollisimman vähän uutena. Ympäristömme kiittää ja rahaa säästyy 🙂 Uuden ostamisen sijaan kannattaa miettiä, onko sinun mahdollista lainata lähipiiriltäsi tai jonkin palvelun kautta, vai voisitko hankkia sen käytettynä. Lisäksi kannattaa aina harkita tarkkaan, tarvitko sitä todella, vai löytyykö sinulta jo kaapeista jotain saman asian ajavaa.

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Käytettyjen vaatteiden ostamisessa on se ihana puoli, että laatua on helpompi arvioida. Jos viskoosipusero on säilynyt nyppyyntymättömänä käytöstä huolimatta, on sillä varmasti vielä käyttöikää jäljellä. Jotkut vaatteet sen kun paranevat iän myötä. Farkkutakit pehmenevät täydellisen rennoiksi ja haalistuvat persoonallisella tavalla. Myös nahkatuotteisiin ajan patina tuo monesti upean lisän, kunhan ne ovat hyvin hoidettuja.

Farkkutakkeja löydät tämän linkin takaa ja täältä puolestaan ihania nahkaisia sekä nahkamaisia tuotteita.

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Käytettyjä vaatteita shoppaillessa voi myös löytää arvokkaita aarteita huomattavasti uutta edullisempaan hintaan. Omia suosikkejani Rekin valikoimasta ovat esimerkiksi kotimaiset Kalevala korun tuotteet, jotka kestävät aikaa niin tyylinsä kuin laatunsakin puolesta, sekä Minna Parikan super persoonalliset kengät.

Rekiltä löytyvät Kalevala korun tuotteet löydät täältä.

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Toisinaan voi olla haastavaa löytää käytettynä juuri sitä mitä etsii, mutta vaivannäkö palkitaan ruhtinaallisesti sen oikean osuessa kohdalle. Kaikki omat lempparivaatteeni ovat Rekillä tai kirpputoreilla tehtyjä löytöjä ja niistä jokaiseen olen rakastunut heti ensisilmäyksellä. Tässäkin lajissa sinnikkyys todella palkitaan. 

Tästä klikkaamalla pääset tekemään löytöjä Rekin koko valikoimasta.

Toivottavasti tämä blogiteksti herätteli ajatuksia. 🙂 Olkoot vuosi 2019 täynnä toinen toistaan ihanampia kierrätettyjä aarteita!

Terkuin,

Mira


Kuva 1: Takki, neule, farkut, nilkkurit

Kuva 2: Pusero, housut, kengät, koru, laukku

Kuva 3: Mekko, lompakko, koru, kengät

2 kommenttia artikkeliin “Uudenvuoden haaste

 1. Outi Sademies sanoo:

  Hei!
  Elokuusta 2018 lähtien en ole ostanut uutena muita vaatteita kuin sukkia, sukkahousuja ja alusvaatteita eli sellaista mitä teiltä ei voi ostaa. Yhtään laukkuakaan en ole uutena hankkinut. Aion jatkaa samalla linjalla ainakin vuoden täyteen, ehkä jopa pidempään
  Outi

  • Mira Nieminen sanoo:

   Moikka Outi!
   Kiitos paljon kommentistasi, ja mahtavaa esimerkin näyttämistä. 🙂 Toivottavasti teet jatkossakin ihania kierrätyslöytöjä!

Kommentointi on suljettu