Välikausien luottovaate on ehdottomasti ajaton klassikko – trenssi. Alkujaan 1900-luvun alussa Burberryn brittiarmeijalle suunnittelema malli elää edelleen usean vaatekaapin kulmakivenä. Tätä klassista takkia on nähty aikojen saatossa niin Audrey Hepburnin yllä Aamiainen Tiffanylla -elokuvassa kuin tv-sarja Pasilan Kyösti Pöystillä.

Miten trenssi sitten on säilyttänyt suosionsa jo yli 100 vuoden ajan? Syitä on varmasti useita, mutta uskon, että sen helppo yhdisteltävyys asuun kuin asuun on pitkän suosion salaisuus. Lisäksi pienet yksityiskohdat, kuten kysymys napeilla vai ilman, saa ajattoman takin sopimaan lukuisiin eri tyyleihin. Valitsin tämän postauksen inspiraatiokuviin klassisen beigen värin, mutta rohkeampaan tyyliin trenssejä löytyy lähestulkoon värissä kuin värissä!

Siisti asu arkeen

Lisätietoja kuvan tuotteista saat klikkaamalla symboleja.

Perinteisimmillään trenssi toimii siistinä päällystakkina matkalla esimerkiksi tapaamisiin tai lounaalle. Yhdistämällä asuun trendikästä röyhelöä ja tyylikkään laukun sekä matalat, mutta siistit kengät saat asun, jossa viihtyy pitkänkin päivän. Kivoja yksityiskohtia saa lisättyä kätevästi vaikkapa huivilla, jonka voi kaulan sijaan sitoa myös koristamaan käsilaukkua!

Varma valinta mekon kaveriksi

Lisätietoja kuvan tuotteista saat klikkaamalla symboleja.

Pitkän mallinsa ansiosta trenssi toimii kuin nakutettu mekon kanssa puettavaksi. Takin selkeät linjat sekä siisti materiaali ovat omiaan juhlalliseen asuun. Kiva yksityiskohta siistimpään lookkiin on sitoa takki taakse kauniille rusetille. Näin myös upea juhlamekko pääsee loistamaan juhlapaikan ulkopuolellakin.

Rennompaa fiilistä tennareiden parina

Lisätietoja kuvan tuotteista saat klikkaamalla symboleja.

Kuten tekstin alussa  jo totesin, trenssin suosion syy on oltava sen sopivuus asuun kuin asuun. Yhdistämällä takki nättiin puseroon, lahkeista kääräistyihin farkkuihin sekä tennareihin on rento kahvitteluasu valmis. Mukavan asun viimeistelee söpö pussukka, johon mahtuu juuri sopivasti kaikki tarvittava – kännykkä, kortit ja avaimet.

Syksy on upeaa aikaa erityisesti pukeutumisen kannalta, joten siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Ja kun joskus ilmat viilenevät, hätä ei ole tämän näköinen, sillä trenssimallia löytyy myös villakangastakeista ;).

Mahtavaa syksyä! <3

– Inka

Ps. Koko takkivalikoimaamme pääset klikkaamalla tästä.