Rekin ensimmäinen joukkorahoituskierros on auki ja nyt jokaisella on mahdollisuus päästä mukaan rakentamaan kestävämpää ja ekologisempaa tulevaisuutta. Olemme aikaisemmin kertoneet blogissamme, miten Rekki on saanut alkunsa ja mitä kaikkea täällä Sarankulmassa tapahtuu. Nyt on aika tutustua tarkemmin porukan päähän, eli toimitusjohtajaamme Bertta Häkkiseen!

Kuka on Bertta?

Bertta on rohkea ja kunnianhimoinen tekijätyyppi, jonka positiivinen elämänasenne ei pienestä hätkähdä. Syksyllä äitiyslomalta palannut Bertta on innostujaluonne, joka rakastaa klassisia, laadukkaita ja helppohoitoisia vaatteita.

Miksi lähditte joukkorahoituskierrokselle?

Joukkorahoitus on ollut meillä ideatasolla jo muutaman vuoden, ja tällä kierroksella aika tuntui olevan juuri oikea. Rekin liikeidea on saanut todella hyvän vastaanoton, ja keskusteleva ja positiivinen yhteys asiakkaisiin on antanut osviittaa siitä, että tämä voisi olla meille sopiva ratkaisu. ”Joukkorahoitus antaa kaikille halukkaille tilaisuuden päästä osaksi Rekin menestystarinaa ja mahdollistamaan uudenlaista, vastuullista ja kestävää vaatekulutusta” toimitusjohtaja Bertta kertoo. 

Ketä ihailet?

Bertta onkin saanut mainioita eväitä työelämään jo kotoa, omalta äidiltään. ”Hän on opettanut, että omasta työstä saa ja pitää olla ylpeä! Äärimmäisen tärkeä oppi on myös se, että työn ja vapaa-ajan ei tarvitse olla toistensa vastakohtia, vaan molemmista saa ammentaa yhtälailla energiaa elämään. Monesti työ- ja vapaa-ajan roolit menevät lomittain ja sekin on täysin ok. Työasioista voi puhua myös perhepäivällisillä ja tavoitteet ja saavutukset on hienoa jakaa läheisten kanssa” Bertta painottaa. 

Mikä inspiroi sinua?

Ympäriltä löytyy paljon kiehtovia menestystarinoita, joista Bertta mielellään ammentaa inspiraatiota. Vertaistukea johtajuuteen löytyy rutkasti omista verkostoista, ja ystäväpiirin onnistumisia ja saavutuksia on huikeaa seurata vierestä. Fyysisestikin Rekin lähistöltä, Tampereen Sarankulmasta ponnistaa puhelinkopeilla mainetta niittänyt Framery, joka näyttää hienoa esimerkkiä siitä, kuinka kansaivälistyminen otetaan haltuun!

Kuva UPEE 2nd hand -tapahtumasta Tampere-talolta 30.11.2019 Kuvaaja Miikka Varila.

Bertta ei näe edessään esteitä – ainoastaan haasteita. Ja niitä hän aikoinaan kaipasikin, kun jätti taakseen tapahtuma- ja teatterikiertuetuotannon. Traditionaalinen ja kapeahko ala, jossa tulevaisuus ei tarjonnut tarpeeksi kehittymis- tai kehittämismahdollisuuksia sai boss ladymme nostamaan kytkintä. Rekki on siihen verrattuna jotain täysin erilaista, ja vain taivas on rajana, mitä kaikkea Bertta yhdessä muun johtoryhmän, hallituksen ja tietenkin rekkiläisten kanssa saakaan vielä aikaan.

Mikä on suurin saavutuksesi? Entä unelmasi?

Yhdeksi parhaista asioista tämän startupin tarinassa toimitusjohtaja mainitseekin juuri ihmiset. Rekrytoinnit ovat onnistuneet paremmin, kuin kukaan olisi aluksi uskaltanut aavistaa: koossa on nyt timanttinen, kasvava joukko, joka todella tekee töitä Rekin eteen täydellä sydämellä.

Bertan haave onkin olla johtavan, kansainvälisen ja modernin 2nd-hand -verkkokaupan lisäksi hyvän ja kestävän työpaikan pomo. “Työntekijöiden hyvinvointi ja innostus ovat aidosti sellaisia asioita, jonka eteen haluan tehdä töitä” Bertta tähdentää. Tavoitteena on myös toki volyymin kasvattaminen ja asiakaskokemuksen parantaminen, sekä olla suunnannäyttäjänä 2nd-hand -alalla myös markkinoinnissa.

Mitä matka opettanut?

Kaikki ei tietenkään aina ole silkkaa ruusuilla tanssimista – mutta ei pidäkään olla. Jokainen moka ja pienikin munaus ovat opettaneet jotain, eikä niitä siksi oikein voi edes laskea epäonnistumiksi. Bertta on poikkeuksellisen optimistinen, eikä opin mentyä perille negatiiviset ajatukset saa vallattua liikaa alaa hänen ajatuksistaan. Aika mainio asenne! Yksi tärkeä opetus vuosien varrelta, jonka Bertta voisi sanoa nuoremmalle itselleen: työnteon tuntimäärä ei korreloi työn onnistumisen kanssa. Ja joskus on myös hyvä levätä.