Suomalaiset brändit ovat meillä Rekillä supersuosittuja. Valikoima on monipuolinen, ja kotimaisia merkkejä löytyy jopa urheiluvaatteista (esimerkiksi Halti).

Suomalaisten suunnittelijoiden vaatteita yhdistää usein pohjoismaalaiselle tyylille ominainen selkeys ja tietynlainen ryhdikkyys. Poikkeuksiakin tietenkin on, ja onkin hauskaa miten paljon erilaisia tyylejä tutuilta ja pitkän historien omaavilta brändeiltä löytyy. Marimekko ja Nanso ovat takuulla merkkejä, jotka jokainen tunnistaa. Heidän valikoimansa erityisesti on kokenut vuosien varrella melkoisia muutoksia – klassikoista kuitenkaan luopumatta. 

Tällä kertaa ajattelin kuitenkin esitellä teille ei välttämättä täysin tuntemattomia, mutta ainakin hiukan pienempiä kotimaisia vaatemerkkejä. Ehkäpä niiden joukosta löytyy uusi lempparisi!

Hassunhauskaa

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Sitä sanotaan, että suomalaiset ovat synkkää ja jöröä kansaa. Mutta ainakaan tästä asusta ei väriä ja iloa puutu! 

Persoonalliset ja värikkäät housut voi helposti yhdistää myös vaikka mustaan yläosaan, jos kaipaa arkisempaa kokonaisuutta. VIMMA suunnittelee ja valmistaa vaatteita koko muuten ihan koko perheelle! Todellakin tutustumisen arvoinen vaatemerkki. 

Klassikkoainesta

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Yksi hiukan tuntemattomampi (ainakin itselleni!) kotimainen merkki on Puuvillatehdas. Heidän laadukkaissa ja varsin ajattomissa paidoissaan on mielestäni ehdottomasti klassikkoainesta!

Yksi oma suosikkini suomalaisen vaatesuunnittelun rintamalla on R/H Studio, joka tunnetaan kenties parhaiten leikkisistä Mickey-collegepaidoista. Heiltäkin löytyy myös paljon muuta – kuten tämän kokonaisuuden leveä ja pirteän värikäs hame. Näyttävä alaosa ja mukavan simppeli yläosa sekä matalat kengät (nämäkin muuten kotimaiset!) muodostavat ainakin omalla kohdallani tämän syksyn käytetyimmän lookin. 

Juhlahumussa

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Vaikka moni kotimainen merkki vannookin mukavien ja melko yksinkertaisten #luottovaatteiden nimeen, valikoimasta löytyy myös valloittavia juhlavaatteita. Ivana Helsinki on Paola Suhosen perustama muotitalo, jonka mallistoista löytyy extrapaljon ihania mekkoja. Onnistuin näitä blogikuvia varten nappaamaan yhden, varsin monikäyttöisen mekon kuvattavaksi, ennen kuin se päätyy jonkun ostoskoriin. 😉 Ja hei – miten nuo Terhi Pölkin korkokengät voivatkaan olla samaan aikaan niin hillityt ja upeat?! 

Jokainen kuvissa näkyvä tuote on todellakin suomalaisilta brändeiltä – ja aika sujuvasti ne solahtelivat samoihin asukokonaisuuksiin. Löytyikö uusia tuttavuuksia? 🙂

Shoppailuja helpottaaksemme olemme keränneet kaikki Rekiltä löytyvät suomalaisten brändien tuotteet yhden hashtagin alle: #finnishdesign

Inspiroivaa syyskuuta! 

Toivoo,

Hanna 


Kuva 1: Toppi, housut, koru

Kuva 2: Paita, hame, kengät, koru

Kuva 3: Tunika, laukku, kengät