Tässä postaussarjassa tutustutaan hieman erilaisiin pukeutumistyyleihin Rekin takana. Täältä löytyy yhtä monta erilaista vaatemakua ja -tyyliä kuin työntekijääkin! Aloitetaan meitsin, Nellyn, tyylillä, joka kiteytyy aika pitkälti minimalistisuuteen, mukavuuteen sekä materiaaleihin.

Oma tyylini on ajan saatossa kulminoitunut melko simppeliksi. Neutraalit värit, laadukkaat materiaalit sekä erilaiset tekstuurit miellyttävät silmää. Kokomustaan asuun saa mielenkiintoa erilaisilla pinnoilla – revityt pillifarkut, samettinen pusero ja nahkatakki. Yksinkertaista, mutta ei tylsää. Pienillä yksityiskohdilla saa tuotua vielä lisää ilmettä asuun – käännetyt lahkeet, korut ja vaikkapa värilliset tai muuten katseen vangitsevat kengät. Iän myötä myös minusta on tullut huomattavasti mukavuudenhaluisempi ja arvostan käytännöllisyyttä.

Rento juhlalook

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Tykkään hankkia pääosin vaatteita, jotka toimivat jokaisessa vuodenajassa ja, joita on helppo muunnella erilaisiin tilanteisiin sopiviksi. Kollaasista löytyvä paitamekko toimii kesän jälkeen rennosti nilkkapituisten mustien farkkujen tai sukkahousujen kanssa. Selkeälinjaisen leikkauksen ansiosta voisin pukea tämän kaltaisen mekon myös rentoihin juhliin näyttävien asusteiden kanssa. Minulla on pienimuotoinen niin sanottu harakkapiirre ja kimmeltävät asiat vetävät minua puoleensa. Käytännöllisyyden vuoksi pyrin hillitsemään itseäni ja hankkimaan kimmellystä vain asusteiden muodossa.

Tyyliisi sopivia asusteita voit kurkkia tämän linkin takaa. 

Arjen vakkari

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Tämän kollaasin tyylinen asu tulee puettua päälle useimpina arkiaamuina. Asun on rento ja jopa melko unisex. Väljät t-paidat ovat omia lemppareitani ja Vanssit löytyvät jalasta 90% ajasta. Tykkään tukea kotimaisia brändejä ja etenkin perus teeppareita kivoilla designeilla löytyy paljon. Niiden avulla näinkin simppelistä asusta saa helposti oman näköisen. Omassa vaatekaapissani yksi suosikkipaidoista on Fröbelin palikat -paita, josta olen saanut kehuja vastaantulijoilta. Ihana piristys päivään, kun satunnainen ohikulkija kehuu!

Lisää suomalaisten brändien tuotteita löydät täältä.

Mukavuudenhaluinen syysasu

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Lempivuodenaikani pukeutumisen suhteen on ehdottomasti syksy. Syksyllä ja talvella suurikokoiset villaneuleet  sekä nahkaiset maiharit ovat lemppareitani. Laadukkaat materiaalit kuuluvat siis ehdottomasti vaatekaappini sisältöön. Viimeisen parin vuoden aikana olen alkanut ymmärtää erilaisista materiaaleista ja huomannut, mitkä toimivat omassa elämässäni. Väreissä suosin eniten mustaa, harmaata sekä valkoista. Sininen farkku ja värilliset asusteet piristävät joskus kokonaisuutta.

Vinkki: Kannattaa shoppailla miesten osastolta neuleita ja huppareita! Ylisuuret vaatteet ovat parhaita ja niiden alle mahtuu talvella hyvät lämpökerrastot.

Inspiraatiota pukeutumiseen saan lähinnä ohikulkevilta ihmisiltä. Pidän monenlaisista pukeutumis”genreistä” ja poimin niistä juttuja omaan tyyliini. Haluan, että vaatekaappini sisältö koostuu pääasiallisesti “rakkausvaatteista”. Eli vaatteista, joihin ihastun heti ensisilmäyksellä ja joissa koen oloni itsevarmaksi. Ei enää ikinä epämukavia korkokenkiä tai värillisiä farkkuja – näitäkin on aikanaan päälläni nähty. Lisäksi pyrin tekemään hankintoja eettisyys ja ekologisuus mielessä.

Kurkkaa Rekin valikoiman uutuustuotteet alkavaan syksyyn täältä.

Toivottavasti löysit tästä inspiraatiota alkusyksyn pukeutumiseen! 🙂

Ihanaa elokuun alkua,

Nelly


Kuva 1: Mekko, laukku, kengät, koru, riipus

Kuva 2: Paita, farkut, laukku, tennarit, aurinkolasit

Kuva 3: Neule, farkut, kengät, reppu