Marraskuun edetessä hyvää vauhtia, on viimeistäänkin aika nostaa jalustalle vuoden säihkyvimmät juhlat – pikkujoulut.

Pikkujouluja juhlitaan eri piireissä, mutta kuinka moni tietää mistä niiden historia juontaa? Ensimmäiset maininnat tästä koko kansan juhlasta löytyvät jo 1800-luvulta, jolloin adventtia kutsuttiin myös pikkujouluksi. Meille tutussa muodossaan pikkujoulut ovat saapuneet ylioppilaskunnista, joissa vietettiin vuoden lopussa puurojuhlia – pikkujouluja.

Täältä pääset heti kurkaamaan mitä Rekin valikoimasta löytyykään juhlakauteen!

 

Firman pikkujoulut

 

Perinteisesti jokaisella työpaikalla juhlitaan pikkujouluja. Silloin viskataan muodollisuudet nurkkaan ja heittäydytään vapaalle. Firmojen pikkujouluissa nostetaan malja vuoden saavutuksille ja uurastukselle. Pikkujoulujen pukukoodi on useimmiten vapaa eli siitä ei kannata ottaa paineita. Arkisen asun saa hiottua illanviettoon sopivaksi punaisella huulipunalla. Halutessasi voit tarttua mahdollisuuteen ja kaivaa kaapista ne blingeimmät vaatekappaleet, joille ei vielä ole löytynyt sopivaa hetkeä pukea.

 

 

Kuvan tuotteet löytyvät jutun lopusta.

Kaveriporukan glögihetki

Ennen joulua on oiva hetki kutsua vanha kaveriporukka koolle ja istahtaa glögin ääreen rupattelemaan kuulumisia. Pikkujoulut ovat mainio tapa juhlistaa joulua ystävien kesken ennen varsinaista joulua, joka usein vietetään perheen kesken. Pikkujoulujen ei aina tarvitse tarkoittaa punaiseen väriin verhoutumista, pukeutumisessa voi hyödyntää esimerkiksi sesongin suosikkivärejä. Neule sopii hyvin hameen kaveriksi tuoden kokonaisuuteen särmää!

Kuvan tuotteet löytyvät jutun lopusta.

Opiskelijabileet

Opiskelijabileiden vuoden kohokohta on ehdottomasti pikkujoulut. Vuoden loppu merkitsee ennen kaikkea ensimmäisestä puolikkaasta selviytymistä, joten onhan siinä jo aihetta juhlaan. Asuksi sopii mainiosti esimerkiksi rennot farkut, juhlava toppi ja korkeat korot. Pikkujoulut on juhla, jossa voit unohtaa haalarit. Pue päällesi asu, joka sekä näyttää että tuntuu hyvältä.

Kuvan tuotteet löytyvät jutun lopusta.

Jos vaatekriisi iskee, kannattaa kurkata Rekin valikoimaan. Kokeile kirjoittaa hakuun sanoja, kuten pikkujoulut, kimalle ja paljetti. Me laitetaan Rekkilässä hihat heilumaan, jotta saadaan tilaukset liikkeelle heti seuraavana päivänä 😉 Juhliin sopivia vaateita täältä!

Hehkeää pikkujoulukautta toivottaa Viivi <3

Ps. Tilaukset tulevat perille keskimäärin 2-3 päivässä. 🙂

Kuva 1: Housut, paita, koru, nilkkurit

Kuva 2: Hame, saapikkaat, hattu, neule

Kuva 3: Farkut, toppi, korkokengät, laukku