Me jokainen tiedämme sen tunteen, kun aamulla katsoo vaatekaappiinsa ja miettii: ”Ei mitään päällepantavaa.” Tai päinvastaisesti vaatekaappi pursuaa mitä ihanimpia yksilöitä, mutta mikään ei tunnu sopivan toisiinsa ilman, että kokonaisuudesta tulisi, noh, liiankin räväkkä. Molempiin tilanteisiin löytyy ainakin yksi ratkaisu: peruspaidat! Peruspaidat ovat pettämätön valinta pukeutumiseen, ja ansaitsevat syystäkin tittelin yhtenä vaatekaapin kulmakivistä.

Mutta miksi ihmeessä peruspaidat? Myönnän itse aiemmin vältelleeni näitä nimenomaisia vaatekappaleita, sillä niiden nimikin kuulosti jo päässäni möröltä, nimittäin perinpohjaisen ankealta ja tylsältä. Ei kukaan halua tyylinsä olevan tylsä, eihän? Onneksi tämä negatiivinen mielikuva on väistynyt, sillä olen ymmärtänyt, että peruspaidat ovat ehdottomasti “huonojen vaatepäivien” pelastus. Simppeli on todellakin kaunista ja kukapa ei haluasi kaappiinsa vaatekappaleita, jotka toimivat vuoden ympäri, tilaisuudesta tilaisuuteen sekä asun kuin asun kanssa!

Yksi paita, kaksi erilaista käyttötarkoitusta

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Vaikka peruspaitojen tarkoitus ei ole olla niitä vaatekaapin näyttävimpiä yksilöitä, tämä ei silti tarkoita, että niiden pitäisi olla tylsiä! Nämä paidat suovat enemmän valinnanvaraa mitä osaamme ensisilmäyksellä kuvitella. Simppeleiden paitojen kanssa voi nimittäin pelata useilla eri ominaisuuksilla ja malleilla: Suositko enemmän väljiä vai tyköistuvia malleja? Pidätkö peittävästä vai runsaasta kaula-aukosta? Haluatko kankaan olevan pehmeää ja kevyttä vaiko joustamatonta ja napakkaa? Entä miltä paita näyttää, kun helman asettelee alaosan vyötärön sisään tai kun sen kietoo edestä solmulle? Leikitellä voi siis ainakin helman pituudella ja mallilla, erilaisilla hihoilla, istuvuudella, kaula-aukolla, materiaalilla sekä asettelulla. Mahdollisuudet ovat rajattomat!

Yhdisteltävyyttä ja tasapainoa

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Peruspaidat mielletään yleisesti yksivärisiksi mustiksi, valkoisiksi tai muuksi neutraalin värisiksi paidoiksi, mutta myös räikeämpien värien käyttö on sallittua. Värin sijaan huomio tulisi ennemmin kiinnittää siihen, miten hyvin ne sulautuvat osaksi omaa vaatekaappia. Peruspaitojen tarkoituksena on yhdistää eri vaatekappaleita paremmin toisiinsa luoden samalla tasapainoa erilaisiin asukokonaisuuksiin. Esimerkiksi omasta vaatekaapistani löytyy paljon punaisen sävyjä niin päällipaidoista kuin alaosistakin. Yksiväristen peruspaitojen ansiosta asuni ovat näyttäviä, mutta tasapainoisia kokonaisuuksia. Kun taas muut omaamasi vaatekappaleet ovat klassisia ja pelkistettyjä, saa räväkämmillä peruspaidoilla asuihin hieman kaivattua särmää. It’s all about balance!

Luota omaan silmään

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Kokeilemalla erilaisia vaihtoehtoja löydät itsellesi sopivimman muotoiset ja malliset peruspaidat. Ota vinkkiä vaatekaappisi muista yläosista ja siitä, millaista tyyliä ylipäätään suosit. Huomioi myös, että pienet vastakohdat voivat myös täydentää toisiaan raikkaalla tavalla. Kun paita tuntuu ja näyttää itsestä hyvältä, on se takuuvarmasti upea, eikä silloin tarvi tuntea tyyliään tylsäksi! 

Rekin valikoimasta löydät paljon erilaisia peruspaitoja, jotka pelastavat pahimmiltakin vaatekriiseiltä. Niihin pääset tutustumaan tätä linkkiä klikkaamalla. Muita perusvaatteita voit puolestaan selata #basic takaa.

Terkuin,

Emilia


Kuva 1

Asu 1: Paita, shortsit, laukku, kengät aurinkolasit

Asu 2: Paita, housut, jakku, lompakko, koru, kengät

Kuva 2: Paita, farkut, vyö, laukku, loaferit

Kuva 3: Paita, housut, kengät, laukku, kello