Aurinkoisena kesäpäivänä istuessaan kaupungilla, ei voi olla huomaamatta Vans -kenkien määrää katukuvassa. Klassiset mustavalkoiset Old Skoolit ohi skeittaavalla tyypillä, suloiset Snoopy -aiheiset slip onit saippuakuplia jahtaavalla lapsella ja kirkkaankeltaiset The Authentic -kengät rennosti kesämekon kaverina. Kyseiset kengät ovat tulleet jäädäkseen, ja malleja sekä värejä löytyy nykyään moneen makuun.

Vanssit palasivat uudestaan muotiin muutama vuosi sitten, eivätkä ne todellakaan ole hetkeen poistumassa ihmisten jaloista. Itse veikkaan, että Vans -kengistä on kovaa vauhtia tulossa klassikko, koska ne toimivat lähes tulkoon tilanteessa kuin tilanteessa. Muistan kuulleeni Vansseista ensimmäisen kerran jo ollessani yläasteella. Mustavalkoruudulliset sliparit oli pakko saada, koska kaikilla muillakin oli.

Katutyylin ykköskenkä

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Vanssin tarina alkoi jo vuonna 1966 Kaliforniassa veljesten Paul ja Jim Van Dorenin sekä Gordon C Leen ja Serge D’Elian toimesta. Alunperin Vans suunnitteli kenkiä suunnaten ne skeittareille, punkkareille ja surffareille, mutta nykyään kengät ovat levinneet ympäri maailman laajemman yleisön suosioon. Ensimmäinen myyntiin tullut malli oli “The Authentic”. Kyseiset kengät ovat mukavat ja ne saavat kokonaisuuden näyttämään rennolta. Chillit kengät ja arkinen mekko on toimiva yhdistelmä kesän pukeutumiseen. Olalle vielä kangaskassi tai reppu ja ei muuta kun kohti kesän seikkailuja!

Skeittiparkeille

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Old Skool sekä tämän jälkeen ilmestynyt Sk8-Hi -malli suunniteltiin entistä paremmin skeittiparkeille sopiviksi. Omat suosikki Vanssini ovat kokomustat Old Skoolit, vaikken skeittilaudan päällä pysykään. Yllä olevan kaltaisen asun voi bongata kesäisillä kujilla ohi viilettävien skeittareiden päältä, kun viimeisetkin sorat on vihdoin saatu lakaistua asfalteilta. Alkujaan brändi keskittyi pelkästään kenkiin, mutta nykyään valikoimasta löytyy myös vaatteita ja asusteita. Selkeälinjaiset designit toimivat hyvin rennossa katumuodissa, niin miehillä kuin naisillakin.

Villejä printtejä

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Värejä ja designejä ei tosiaan brändiltä puutu nimittäin spesiaalimallistoja löytyy jos jonkinmoisen yhteistyön merkeissä. Ensimmäinen erikoismallisto tehtiin yhteistyössä Simpsonit -sarjan kanssa. Sen jälkeen kuoseissa on näkynyt esimerkiksi Metallican jäsenet, Disneyn piirroshahmoja sekä Thrasherin logoa. Näin mustia värejä pukeutumisessa suosivana, olen sitä mieltä, että kengistä saa löytyä hieman väriä ja huumoria – mikä sen parempi yksityiskohta kuin vaikkapa Paavo Pesusieni tai Irvikissa räikeänä kuosina.

Näihin kuviin ja tunnelmiin haluan suositella lisäämään kesän bucket listiin skeittitapahtumassa käymisen!

 

Rennon tyylikkäitä hellepäiviä toivottaen,

Nelly


Kuva 1: Tennarit, mekko, takki, kangaskassi

Kuva 2: Tennarit, kauluspaita, farkut

Kuva 3: Ruudulliset tennarit, leopardikuosiset loaferit