Me Rekillä haluamme pidentää vaatteiden elinkaarta, jotta maailma olisi elinkelpoinen vielä tulevaisuudessakin. Haluamme palvelumme avulla kannustaa ihmisiä tekemään kestäviä kulutusvalintoja tarjoamalla vaihtoehdon uuden ostamiselle. Olemme tulleet lopputulokseen, että haluamme olla tämä vaihtoehto myös Black Fridayna. Koemme, että kestävien vaihtoehtojen täytyy olla tasavertaisesti läsnä, jotta suuren joukon kulutustottumukset voivat muuttua kestävämpään suuntaan.

Vuosi sitten julkaistussa blogissa pohditaan Black fridayn mukanaan tuomia dilemmoja, ja edeltävä kappale on lainaus sieltä. Koko postauksen pääset lukemaan tästä.

Musta perjantai lähestyy taas, ja on aika käydä läpi muutama vinkki, kuinka tehdä kestäviä löytöjä ja valintoja.

1. Osta vain tarpeeseen

Mieti tarkkaan mitä tarvitset. Tee esimerkiksi puhelimesi muistioon lista, johon kirjaat ylös tarpeellisia hankintoja – sellaisia, joita ostaisit joka tapauksessa, vaikka ne eivät olisikaan tarjouksessa. Tästä on ollut paljon apua kaltaiselleni shopaholicille!

2. Osta tyyliltään kestävää

Meidän Niina on kirjoittanut superhyvän oppaan oman vartalotyypin tunnistamiseen – siitä on hyvä lähteä liikkeelle, kun miettii omaa tyyliään. Oma suosikkini on myös Pinterest inspiraatiotauluineen. Olen käyttänyt sovellusta jo vuosia, ja on hauska selailla kuvia ajassa taaksepäin ja tarkastella, mitkä jutut esimerkiksi “Wardrobe” ja “Tyylinmetsästystä” -nimisissä kansioissa toistuvat sesongista ja vuodesta toiseen. Mm. niiden avulla olen onnistunut hiomaan omaa tyyliäni sellaiseksi, että hankintani ovat lähes aina hittejä hutien sijaan.

Megatarjoukset ja hätkähdyttävän edulliset hinnat saavat usein tekemään hutiostoksia – kenelle ei olisi joskus käynyt niin? Tarjouksiin liittyy myös eräänlainen kiireen tunne, joka on myös omiaan saamaan aikaan valintoja, jotka eivät enää välttämättä kotvan kuluttua tunnu hyviltä tai omilta.

3. Osta materiaaliltaan kestävää

Mahtavan löydön sattuessa kohdalle kannattaa kurkistaa myös materiaalitietoihin. Luonnonmateriaalit, kuten villa, kestää (oikein huollettuna!) aikaa ja käyttöä todella hyvin. Samoin silkki ja pellava ovat kestosuosikkeja – ja onneksi meillä on näille kaikille oma kategoria: #luonnonmateriaali! Muita avainsanoja, joista voi suurella todennäköisyydellä tehdä ikivihreitä löytöjä ovat #ajaton, #smartcasual ja #luottovaate.

4. Tue pientä, osta paikalliselta

Ei varmasti ole kenellekään epäselvää, millainen kuluva vuosi on ollut. Pandemian aiheuttamien vaikeiden aikojen myötä Black friday on tärkeä päivä pk-yrittäjille. Kun teet tarjouslöytöjä, pidä meidät kotimaiset ja pienet yritykset mielessäsi! <3 

Muutama tärppi rekkiläisiltä:

  • Meistä moni on luonnonkosmetiikan suuria ystäviä – joten esimerkiksi House of Organicin sekä Biodellyn tarjouksia odotetaan kovasti.
  • Kannattaa pitää mielessä myös erilaiset verkkokurssit ja tapahtumat – tai vaikka teatteriliput ja muut kulttuurielämykset! Tarjouksia löytyy takuulla myös niiden joukosta. 
  • Joulu lähestyy ja meidän omat Rekkilän tontut muistuttavat, että Black friday on oiva aika tehdä edullisempia hankintoja myös pukinkonttiin! Juurikin edellämainitut kulttuurielämykset ovat ihania lahjoja, joista jää paljon muistoja. <3 Myös Rekin lahjakortti on hyvä lahjaidea – ja se kannustaa lahjansaajaa kestäviin hankintoihin!
  • Oletko pitkään miettinyt, että olisipa rentouttavaa käydä vaikka hierojalla tai kasvohoidossa? Tsekkaa oman lähihoitolasi sivut ja some perjantaina, josko hekin olisivat laittaneet jonkin alennuksen käyntiin! Ja vaikka ei olisikaan, niin milloin olisikaan parempi hetki hemmotella itseään, kuin näin keskellä kaamosta.

Haluaisimme kovasti kuulla, millaisia tunteita Black friday herättää teissä? Antoiko tämä postaus jotain uutta kulmaa tarjoushankintoihin?

Kestäviä löytöjä ja lempeää marraskuuta toivottaa,

Hanna