Oletko kuullut termiä kapselivaatekaappi? Minimalistisen tyylin ja “konmarituksen” aikakautena halutaan tulla toimeen mahdollisimman vähällä – mikä on tietenkin myös meidän maapallomme kannalta jopa elintärkeää. Kapselivaatekaapin ajatuksena on koota vaatekaappiin esimerkiksi 25 tai 50 osaa, joilla pärjää ja joista saa vähäisestä määrästä huolimatta luotua tyylikkäitä ja ihania kokonaisuuksia niin arkeen kuin juhlaankin. Vaatepuolen osalta palataan täällä blogin puolella asiaan myöhemmin – sillä nyt on aika keskittyä kenkiin!

Jo viidellä kenkäparilla pääsee todella pitkälle. Tiedän, että kengät ovat ihania, ja aarteita saa aina haalia kun sellaisia kohdalle sattuu, mutta jos esimerkiksi mietit näin vuoden alussa suorittavasi pienen detox-kuurin vaate- ja kenkäkaappiisi tai haluat teroittaa omaa tyyliäsi, pidä nämä jalkineet mielessäsi (tai jalassasi!).

Nilkkurit

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Nilkkureihin kannattaa panostaa, sillä niitähän täällä Suomessa tulee eniten käytettyä. Syksy, leuto talvi ja kevät ovat kaikki nilkkuri-sesonkia. Oma suositukseni on mustat nahkanilkkurit – sillä ne taipuvat niin moneen tyyliin, niihin ei kyllästy ja niitä on helppo huoltaa. Niissä on myös loistava valikoima, eli valinnanvaraa löytyy! Pidit sitten rouheista maihareista, naisellisista korkonilkkureista tai klassisista chelsea bootseista – niin mustista nilkkureista löytyy!

Rekin valikoiman nilkkurit löydät täältä.

Tennarit

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Nilkkurien kanssa jaetulla käytetyimpien kenkien ykkössijalla ovat tietenkin tennarit, lenkkarit tai muut rennot kengät. Tähän kategoriaan lukeutuu monia klassikoita: Conversen All starit, Niken AirMaxit tai AirForcet, Adidaksen Superstarit ja Vansin Old skoolit. Mielestäni tämän kategorian jalkineissa on nilkkureita enemmän varaa leikitellä ja näyttää omaa tyyliä, kuten Minna Parikan pupu-tennareiden tai värikkäiden retroklassikoiden muodossa. Itse kuitenkin suosin yhdisteltävyyden ja monikäyttöisyyden vuoksi simppeleitä ja suhteellisen siroja vaihtoehtoja. Siistit tennarit nimittäin toimivat myös kivasti juhlamekon kanssa, kun haluaa luoda vähän rennompaa bilelookkia! Kuvista saat hieman osviittaa siitä, miten simppelin mekon voi pukea moneenkin eri menoon, vaihtamalla vain jalkineita ja päivittämällä asusteet!

Lisää tennareita pääset selaamaan täältä.

Ballerinat, avokkaat tai loaferit

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Se tunne, kun kävelet ensimmäistä kertaa kevyemmillä kengillä pitkän talven jälkeen! Omat luottoavokkaani ovat jo vuosien ajan löytyneet Vagabondilta. Kevään tullessa ja värien löytäessä tiensä takaisin pukeutumiseen on hauska leikitellä ja tuoda pientä twistiä myös arkipukeutumiseen. Monikäyttöisyys ja kestävyys tulee toki huomioida, kuten aina.

Valikoimamme ballerinat ja avokkaat löydät tätä linkkiä klikkaamalla.

Juhlakengät, mieluiten mustat korkkarit

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Mustat, edestä umpinaiset korkokengät hillityllä korolla kannattaa myös sisällyttää omaan kenkäarsenaaliin. Mustan väri perustelen jälleen yhdisteltävyydellä ja ajattomuudella, mutta myös sillä, että pienet kolhut esimerkiksi korossa eivät mustassa värissä näy juuri lainkaan. Umpinaiset juhlakengät sopivat myös juhlaan kuin juhlaan pukukoodista ja etiketistä riippumatta. Samoin kun siistit tennarit on hauska lisä juhlamekon kanssa, myös mustat korkokengät ja farkut tai culottesit toimivat erinomaisesti.

Löydä mustat luottokorkkarit täältä.

Sandaalit

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Toivotaan, että ensi kesänä saadaan nauttia yhtä ihanista auringonsäteistä, kuin viime kesänäkin. Kun lämpöasteet kipuavat pariinkymmeneen ja yli, ei tulisi mieleenkään sujauttaa jalkoja tennareihin. Sandaalit, olivat ne sitten flip-flopit, naiselliset sandaletit, mukavat Birkenstockit tai söpöt remmisandaalit, ovat hyvä olla olemassa myös lomareissuja ajatellen!

Sandaalit, kuten muutkin kevyet kengät, ovat hyvä valita erityisesti mukavuutta ja omalle jalalle soveltuvuutta ajatellen, koska ne eivät tue jalkaa yhtä hyvin, kuin esimerkiksi nilkkurit tai muut jykevämmän jalkineet. Toinen tärkeä seikka on hengittävyys ja materiaalin pehmeys, koska kesäkenkien kanssa ei yleensä käytetä sukkia. Oma tärppini tähän on ehdottomasti Birkenstockit – ne menevät niin rannalla, kuin kaupungillakin ja ovat erittäin mukavat jalassa.

Valikoimamme sandaalit löydät täältä ja koko naisten kenkävalikoimaa pääset puolestaan selaamaan tämän linkin takaa.

Toivottavasti sait tästä postauksesta apua, iloa tai inspiraatiota kenkävalintoihisi! 🙂

Kevyitä askelia toivottaen,

Hanna


Kuva 1: Mustat korkonilkkurit, pienemmät mustat nilkkurit, isommat mustat nilkkurit, ruskeat nilkkurit, beiget nilkkurit

Kuva 2: Viininpunaiset tennarit, värikkäät tennarit, tummansiniset tennarit, mustat tennarit

Kuva 3: Metallinhohtoiset ballerinat, kukalliset ballerinat, kultaiset ballerinat, mustat ballerinat, beiget ballerinat

Kuva 4: Trikoomekko, huivi, musta pikkulaukku, beige käsilaukku, valkoinen kaulakoru, metallinen kaulakoru, kello

Kuva 5: Mustat sandaalit, siniset sandaalit, ruskeat sandaalit