Suomen kesä antaa nyt parastaan ja kun lämpötilat lähentelevät kolmeakymmentä astetta voisi helposti kuvitella olevansa jossain etelän maassa. Tällaisina aikoina ei tule mieleen suunnata lentokentälle ja napata ensimmäistä äkkilähtöä lämpimään. Vaikka tänä kesänä ulkomaanreissut jäisikin tekemättä, ei se tarkoita, etteikö matkailusta voisi nauttia.

Matkustaessa ei näe vain kauniita maisemia ja nähtävyyksiä, vaan paljon paikallisia ihmisiä ja kulttuuria. Katukuvasta voi myös bongata toinen toistaan upeampia tyylejä. Materian sijaan kotiin voikin viedä tuliaisena uutta inspiraatiota omaan pukeutumiseen.

Kokosin tähän postaukseen viisi asua, joita ovat inspiroineet eri Euroopan maat. Toivottavasti löydät näistä myös ideoita omaan kesäpukeutumiseesi!

Portugali – Keveyttä ja väriloistoa

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Portugalissa kuumat säät ovat tavanomaisia ja siksi pukeutuminenkin on kevyttä ja mahdollisimman viileää. Katujen varret ovat täynnä kauniin värikkäitä taloja, eikä omassa asussa halua jäädä täysin rakennusten varjoon. Siksi valitsinkin asuun kauniin kukkahameen rauhallisemman topin kaveriksi. Tämä asu toimii täydellisesti myös Suomen helteisiin, kun suunnitelmissa on esimerkiksi päivä kaupungilla.

Lisää kukkakuvioisia vaatteita löydät tämän linkin takaa.

Kreikka – Graafisia kuvioita ja sinivalkoista väriä

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Tämän asun inspiraationa toimi ehdottomasti kreikkalaisen arkkitehtuurin graafiset muodot sekä lipun sinivalkoiset värit. Trikoomekko on paitsi tyylikäs valinta myös erittäin mukava päällä. Kirkkaansiniset kengät ja laukku tuovat piristystä mustavalkoiseen mekkoon. Tällä asulla kelpaa lähteä terassille ihan täällä kotisuomessakin.

Tyylikkäitä aurinkolaseja löydät täältä.

Ranska – Selkeitä linjoja ja eleganssia

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Hieman stereotyyppistä ehkä, mutta oi niin eleganttia! Ranskalaiset ovat tunnetusti tyylikkäitä ihmisiä, eikä siistit mekot ja hameet sekä korkokengät ole lainkaan tavattomia arkipukeutumisessa. Laadukas raitamekko sekä kaunis pikkulaukku luovat asuun ylellisyyden tuntua. Chic -lookin viimeistelee kaulan ympärille kietaistu silkkihuivi, voilà!

Islanti – Maanläheistä ja käytännöllistä

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Kuten Suomi, myös Islanti on tunnettu kauniista luonnostaan. Usein lomat Islantiin sisältävätkin paljon patikointia ja retkeilyä henkeäsalpaavissa maisemissa. Ulkoilma-aktiviteetit vaativat asun, joka on käytännöllinen ja, jossa viihtyy koko päivän aamusta iltaan. Urheiluvaatteet ovat usein hyvinkin räikeän värisiä, mutta luonnossa kulkemiseen kauniit maanläheiset sävyt ovat rauhoittavia. Hyvät kengät kruunaavat retkeilijän asun.

Urheiluvaatteita pääset selaamaan tätä linkkiä klikkaamalla.  

Saksa – Urbaania kaupunkityyliä

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Vastoin usean ihmisen mielikuvia, saksalaiset eivät vietä päiviään pukeutuneena lederhosen -housuihin ja dirndl -mekkoihin. Pääosin saksalaisten tyyli on suhteellisen hillittyä ja käytännöllistä, tyylikkyydestä tinkimättä. Kuitenkin maan pääkaupungissa Berliinissä törmää toinen toistaan persoonallisempiin tyyleihin, eikä mikään tunnu olevan liian uskaliasta. Tästä syystä valitsinkin hieman urbaanimman asun, jossa kauniiseen tyttömäiseen hameeseen on yhdistetty persoonalliset tennarit sekä rouheampi farkkutakki.

Toivottavasti asut inspiroivat myös sinun kesäpukeutumistasi. Toivotan hyviä kesäreissuja niin ulkomailla, Suomessa kuin pukeutumisessakin! 😉

Rekin kesäisiä tuotteita pääset selaamaan tätä tietä.

Kesäterkuin,

Inka


Kuva 1: Toppi, hame, pikkulaukku, aurinkolasit, ballerinat

Kuva 2: Mekko, kengät, laukku, aurinkolasit

Kuva 3: Mekko, huivi, kengät, laukku, aurinkolasit

Kuva 4: Toppi, housut, huppari, kengät

Kuva 5: Toppi, hame, farkkutakki, tennarit, aurinkolasit