Ihanaa, vuoden rauhallisin aika on täällä – nimittäin joulun pyhien aika! Joulua edeltävä stressaaminen lahjoista, ruoista ja järjestelyistä on ohi ja nyt voi ottaa rennosti eli hyggeillä huolella! On aika vetää henkeä ja nauttia rennosta oleskelusta kotona, reissussa, kavereiden luona tai missä tahansa!

Tämä omituinen sana hygge on tanskalainen käsite, joka tarkoittaa suomalaisittain kotoilua tai rentoa oleskelua. Hyggeilyä voi olla sohvalla makoilu, kirjan lukeminen, leffojen katselu, napostelu tai kavereiden kanssa hengailu. Hyggeily on kaikkien meidän pimeästä vuodenajasta kärsivien pelastus.

Hyggeillä kannattaa joulun lisäksi myös rentoina vapaapäivinä tai arki-iltoina, jos siltä tuntuu. Onhan se ihan paras tunne, kun voi vetää mukavat vaatteet päälle ja tietää, ettei koko päivänä ole kiire mihinkään. Mielelle ja keholle tekee hyvää pysähtyä ja nautiskella kiireettömyydestä.

Poimin Rekin valikoimasta hyggeilyyn sopivia asuja, josta voi kerätä inspistä vapaa-ajan rentoon ja huolettomaan menoon.

Yksin kotona

Tiedätte varmaan sen tunteen, kun vapaapäivän aamuna miettii, että tänään ei tarvi lähteä yhtään mihinkään. Voi pukea jo aamusta mukavat vaatteet, joissa voi hengailla koko päivän aamukahvista iltamyöhään. Oma lemppariasuni kotona hengailuun on joustavat kangastrikoot, rento paita ja paksu neuletakki. Eikä ole muuten yhtään hassumman näköinen yhdistelmä. Supermukavassa asussa voi vetää Netflix-sarjamaratonin suklaalevy seuraanaan tai lueskella lehtiä ja kirjoja. Tarvittaessa mukavan asun kaveriksi voi vetää pitkän toppatakin ja hauskat töppöset, jos vaikka tulee pakottava tarve lähteä hakemaan herkkuja lähikaupasta.

Kuvan tuotteet löytyvät jutun lopusta.

Ulkoilupäivään

Toivottavasti pääsemme kaikki viettämään valkeaa joulua, sillä joulun välipäivinä on kiva mennä vaikka pienelle kävelylenkille tai puuhastella lasten kanssa lumileikkejä pihalla. Rentoon ulkoilupäivään kannattaa pukea lämpöiset vaatteet, niin voi huoletta hypätä hankeen tekemään lumienkeleitä. Pirtsakat ja käytännölliset ulkoiluvaatteet tuo iloa liikkumiseen, eikä pakkanenkaan haittaa, kun heittää karvalakin päähän! Tällä asulla kehtaa käpötellä vaikka naapuriin glögille tai kaakaolle.

Kuvan tuotteet löytyvät jutun lopusta.

Leffailta kavereiden kesken

Etenkin joulun aikaan on mukava tavata hyviä ystäviä isolla porukalla ja hyggeillä yhdessä. Parasta puuhaa kavereiden kesken hengailuun on tietysti leffailta, saunominen, höpöttelytuokiot juustojen ja viinin äärellä tai lautapelien pelaaminen. Näihin iltoihin voi suunnata mukavissa vaatteissa ja tilavaan kangaskassiin voi pakata yöreissukamat mukaan, jos ilta venyy pitkäksi glögimukin äärellä. Suositellenkin kaikkia keräämään lähimmät ystävät kasaan ja viettämään tänä vuonna Tapsan tanssit bilettämisen sijaan hyggeillen.

Kuvan tuotteet löytyvät jutun lopusta.

Hyggeilyn iloa kaikille! Unohtakaa To Do-listat ja muistakaa nauttia vapaa-ajasta ja kiireettömyydestä. Itsekin kirjoitin tätä tekstiä varsinaisessa hyggeilymoodissa suklaata syöden ja glögiä juoden ja tietenkin lemppari neuletakki päällä. Joulufiilistä on siis ilmassa.

Ihanaa ja rauhallista joulunaikaa kaikille!

<3 Piia


Kuva 1: Trikoot, paita, neuletakki, töppöset

Kuva 2: Ulkoiluhousut, takki, hattu, kengät

Kuva 3: Farkut, paita, laukku, kengät