Siivouskärpänen on pörrännyt ainakin omassa kodissani jo muutaman viikon ajan. Kotona vietetty aika ja ihana kevätaurinko ovat saaneet minut tarttumaan ikkunanpesuvälineisiin ja pölyt on pyyhitty jopa lattialistojen päältä. Seuraavaksi vuorossa onkin kotimme komerot ja  laatikot – ja niistä ensimmäisenä tietenkin vaatekaappi!

Tuumasta toimeen!

Laadin Pinterestin, Outi Les Pyyn vinkkien ja omien kokemuksien pohjalta kaavion siivousprojektin avuksi. Kaaviosta löytyy mm. nämä apukysymykset:

  • Oletko käyttänyt vaattetta yli vuoteen?
  • Onko vaate ehjä/käyttökelpoinen/korjattavissa?
  • Sopiiko se tyyliisi?
  • Onko sinulla useita vastaavanlaisia vaatteita?
  • Bonus! Muista myös villit kortit. 😉

Usein harmaita hiuksia aiheuttavat eniten sellaiset vaatteet, joihin liittyy tunnearvoa tai ne ovat jotain tiettyä käyttötarkoitusta varten. Tunnesidettä lempparivaatteisiin ei pidä vähätellä – siitä ei ole kysymys! Mutta jos ensitreffeillä käyttämäsi mekko ei enää olekaan eksynyt vuosiin yllesi eikä ainejärjestön vuosijuhlille hankittu iltapuku tunnu enää ajankohtaiselta, voi olla aika luopua niistä. 

Jotkut vaatekappaleet saattavat “unohtua” ykköslempparien taakse ja painua kaapin perukoille. Siivotessa ja järjestellessä on myös hauska sovitella erilaisia asuja ja keksiä vaikka uusia kokonaisuuksia! Eri vaatekappaleiden yhdistelyyn löytyy myös paljon vinkkejä, esimerkiksi YouTubesta. Ideoita voi ammentaa esimerkiksi tästä Maiju Voutilaisen videosta.

Siivoa kaapit yhdessä ystävän kanssa

Miksipä vaatekaapin kevätsiivousta ei voisi tehdä myös ystävän kanssa etänä! Ei muuta kun videoyhteys auki ja voitte samalla vaihtaa kuulumisia, toimia toistenne makutuomareina ja bongata kaverin kaapista joitain vaihtareita. 😉

Jos jonkun vaatteen tai asusteen kohdalla ei kertakaikkiaan osaa päättää, kannattaa se silloin säilyttää vielä hetken aikaa. Parhaassa tapauksessa rakastut vaatteeseen uudelleen ja se tuntuu kuin uudelta! Itselläni näin on käynyt pari kertaa – viimeisin löytö omasta “kirppiskassistani” on rento jakku, joka on vasta tänä keväänä päässyt kunnolla käyttöön – ensimmäistä kertaa pariin vuoteen! Se kaipasi kaverikseen vain oikeanlaista alaosaa, jotta sain sen istumaan omaan tyyliini. Näette lopputuloksen alta! 🙂 

On myös hyvä pitää mielessä, että muotihan kiertää! Oman lapsuuteni bucket-hatut, vyölaukut ja remmisandaalit ovat nyt kovaa huutoa, joten tästäkin syystä joitain helmiä kannattaa säilyttää. Kuka tietää koska ne taas tulevat takaisin! Näiden osalta on kuitenkin hyvä muistaa kohtuus ja säilyttää vain harkiten laadukkaimmat yksilöt.

Siltä varalta, että joku muukin innostuu jakku + farkut -lookista, kasasin kokoon saman tyylisen asun kaupastamme! 🙂

Löydät tuotteet täältä: jakku, farkut, toppi, tennarit.

Tsemppiä siivous- ja järjestelyprokkikseen! Muistathan, että tarpeettomat, hyväkuntoiset ja brändilistamme mukaiset vaatteet ja asusteet voit myydä helposti meidän kauttamme. 🙂 Voit aloittaa myynnin helposti täältä. Aspa-tiimimme blogista löytyy myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin myyntiin liittyen.

Jos varastoista löytyy rikkinäisiä yksilöitä, kannattaa lukaista tämä postaus.

Aurinkoista kevättä kaikille! Pysykää terveinä! <3

Terkuin,

Hanna