Second hand -shoppailu on kasvattanut suosiotaan, sillä yhä useampi on ymmärtänyt sen helppouden, ekologisuuden sekä sen tuoman mahdollisuuden edullisiin löytöihin. Second hand -shoppailu on myös tietyllä tapaa paljon hauskempaa ja jännittävämpää, kuin perinteinen vaatekauppojen sesonkivalikoiman plärääminen. Rekin myötä myös minusta on tullut innokas Second hand -shoppailja, ja nykyään hankinkin suurimman osan vaatteistani käytettyinä. Täältä Rekillä se on niin helppoa! Ostoksia tehdessä ja Rekillä työskennellessä olen huomannut muutaman asian, jotka kannattaa huomioida käytettyjä vaatteita ja asusteita ostaessa. Haluankin jakaa omat vinkkini Second hand -shoppailuun teille, joten olkaa hyvä!

1. Laatu

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Vaatteen laadusta kertoo toki paljon sen ulkoinen kunto, mutta sen lisäksi myös materiaaleilla on suuri merkitys vaatteen käyttöikää mietittäessä. Esimerkiksi villa-, puuvilla- ja silkkivaatteet kestävät laatunsa puolesta aikaa ja ovat myös miellyttävän tuntuisia ihoa vasten. Erityisesti villa- ja silkkivaatteet ovat laatunsa myötä myös hieman arvokkaampia, mutta Second handina ostettaessa näitä kestäviä ja arvokkaampia vaatteita saa usein paljonkin edullisemmin kuin uutena. Kun shoppailussa panostaa materiaaleihin ja ajattomiin malleihin, ei vaatekaapin sisältöä tarvitse uusia joka vuosi. Villa- ja silkkivaatteiden kohdalla on kuitenkin muistettava, etteivät ne välttämättä kestä konepesua, mutta käsinpesu on pieni vaiva pitkäikäisestä vaatteesta. Näin ollen ajattomat villaneuleet ja silkkimekot ovat fiksuja ja edullisia sijoituksia, varsinkin käytettynä ostettaessa. Materiaalien tsekkaus on siis paikallaan Second handia shoppaillessa!

2. Kunto

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Vaatteiden kunto kannattaa tsekata tarkkaan, kun on ostamassa käytettyjä vaatteita ja asusteita. Ajan ja käytön myötä vaatteisiin tulee väistämättä kulumaa. Kun ostat käytettynä on hyvä tutkia vaatteen kankaan kuntoa ja saumoja hieman tarkemmalla silmällä. Laukuissa taas huomiota kannattaa kiinnittää vetoketjuihin ja pintaan. Toki käytetyssä pienet virheet eivät ole haitaksi ja monesti Second handina saattaa löytää täysin uudenveroisiakin aarteita!

Rekillä shoppailessa sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia vaatteen kunnosta, sillä jokaisen tuotteen kunto on tarkastettu jo valmiiksi. Valikoimastamme löytyy tuotteita uudenveroisesta vähänkäytettyyn. Täysin uutta vastaavasta ja hyväkuntoisesta vaatteesta kertoo kuntoluokka 5. Kuntoluokan 3 saa puolestaan vaatteet, joissa saattaa olla pieni, mutta häiritsemätön kuluma tai virhe. Näistä käytön jäljistä on kuitenkin aina kerrottu tuotekuvauksessa, jonka lisäksi nämä pienet kauneusvirheet ovat myös huomioitu hinnassa. 

Jos olet löytänyt itsellesi esimerkiksi lempparifarkut tai paitoja, joiden tiedät kestävän pitkään hyväkuntoisena, kannattaa näitä löytöjä shoppailla myös Second handina. Rekin valikoimassa näitä luottovaatteita tuntuvat olevan muun muassa Leviksen farkut ja Filippa K:n raitapaidat

Luottovaatteita pääset selamaan tämän linkin takaa.

3. Arvokkaat brändit

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Arvokkaiden brändien vaatteiden ja asusteiden ostopäätökseen vaikuttaa usein korkea hinta. Monet eivät halua tuhlata suuria summia rahaa kalliisiin vaatteisiin, mutta Second hand -shoppailun myötä voi yhä helpommin tehdä löytöjä myös laatumerkeiltä kohtuullisin hinnoin. Mielestäni tämä on ehdottomasti Second hand -shoppailun parhaita puolia!

Kun ostat arvokkaiden brändien vaatteita ja asusteita, kannattaa kuitenkin kiinnittää erityishuomiota tuotteen aitouteen, sillä harmillisesti monia klassikkotuotteita kuten Louis Vuittonin huiveja ja Burberryn vaatteita myydään todella paljon feikkinä, ja siksi kannattaakin tutkia tuote huolella ennen ostoa.

Aitoutta tutkiessa on laukuissa syytä kiinnittää huomiota malliin, sarjanumeroon, tikkauksiin sekä brändipainatuksiin. Arvokkaiden brändien vaatteissa ja asusteissa on myös merkkikohtaisesti paljon sellaisia ominaisuuksia, jotka kertovat tuotteen aitoudesta. Usein jo lyhyemmälläkin tutkailulla saa hyvän kuvan tuotteen aitoudesta, ja tämän lisäksi esimerkiksi YouTubesta löytyy superhyviä videoita aitouden todistamisen avuksi. Kaikista arvokkaimpien tuotteiden kohdalla aitoustodistukset tai ostokuitit ovat paikallaan!

Rekille tulevien tuotteiden kohdalla kiinnitämme vaatteiden aitouteen huomiota, oli kyseessä sitten minkä hintainen tuote tahansa. Arvokkaiden brändien ja premium merkkien kohdalla tutkimme tuotteen erityisen tarkkaan, ja tiettyjen tuotteiden kohdalla edellytämme myös aitoustodistusta tai ostokuittia, sillä haluamme taata asiakkaillemme varmuuden aitoudesta.

Meille tulee myös Rekille paljon tuotteita laadukkailta brändeiltä ja usein nämä helmet myydäänki nopeasti! Yllä näettekin muutaman omista tämänhetkisistä laatulemppareistani Rekin valikoimassa.

Premium valikoimamme löydät tätä linkkiä klikkaamalla. 

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Jes! Siinä olivat minun tärkeimmät vinkit Second hand -shoppailuun. Näiden vinkkien avulla vastuullisten sekä uniikkien löytöjen tekeminen on entistä helpompaa! Rekin valikoimasta löydät paljon tuotteita aina uniikeista valinnoista vanhoihin tuttuihin luottovaatteisiin, joten ei muuta kuin shoppailemaan!

Ainiin, vielä yksi vinkki Rekin sivuilla shoppailuun! Inspiroidu -osiosta pääset helposti hyödyntämään edellä mainittuja vinkkejä valitsemalla vaikkapa itsellesi sopivan hastagin. Näiden avulla löydät helposti tiesi esimerkiksi luottovaatteiden ja premium-valikoiman pariin!

Ihanaa syksyä ja aarrelöytöjä Second hand -shoppailuun!

<3 Piia


Kuva 1: Neule, pusero, t-paita

Kuva 2: Farkut, raitapaita, kauluspaita

Kuva 3: Laukku, neule, saappaat

Kuva 4: Laukku, takki, housut