Moi!

Kiinnostaisiko teitä tietää, millaista Rekkilässä on olla töissä? Mitä täällä Sarankulmassa oikein tapahtuu? Ketkä käsittelevät paketit? Kuka ottaa tuotekuvat? 

Rekin varasto ja toimisto eli tuttavallisemmin Rekkilä sijaitsee Tampereen Sarankulmassa. Sarankulma on pitkälti teollisuusaluetta, mutta meillä on naapureina yrityksiä aivan laidasta laitaan. Toimitilamme kattaa tällä hetkellä kaksi isoa hallia, joista toinen on varasto. Varasto kätkee hyllyilleen yli 30 000 tuotetta, joiden varastoinnista vastaamme me itse. Varaston puolella käsitellään myös kaikki tilaukset.

Tuotteiden varastoinnin ja tilausten käsittelyn lisäksi päivittäisiin työtehtäviin kuuluu tuotekuvaus. Kuvaamme päivittäin satoja tuotteita. Jotta meillä olisi tuotteita kuvattavana, hyllytettävänä varastoon sekä lähetettävänä asiakkaille ympäri Suomen, on meidän ensin käytävä läpi meille lähetettyjä vaatepaketteja. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi merkittävimmistä työtehtävistämme! 🙂 Saamme päivittäin Matkahuollolta muutaman rullakollisen paketteja, joita asiakkaat ovat meille lähettäneet. Tuotteiden läpikäynti on samaan aikaan hyvin systemaattista ja luovaa. Vähän kuin aarteenetsintää! Jokainen vaatekappale käydään yksitellen läpi, mitataan, tutkitaan ja hinnoitellaan. Samalla näpyttelemme tuotteelle lyhyen ja mahdollisimman informatiivisen kuvauksen. Kun yksittäinen paketti on käyty läpi ja jokainen tuote tsekattu, paketin lähettäjälle muodostuu tarjous. Teemme tällaisia tarjouksia viikoittain satoja. 

Kokoonpanoomme kuuluu tällä hetkellä tusina tiimiläistä. Muodostamme kaksi kuuden hengen tiimiä, joiden vastuulla ovat nuo kertomani Rekin päivittäiset askareet. Tiimien työtehtävät vuorottelevat viikoittain. Kun toinen tiimi vastaa valokuvauksesta ja hyllyttämisestä, toinen hoitaa tilaukset sekä asiakaspalautukset. Vaatepakettien läpikäynti, eli meidän kielellämme sisäänosto, kuuluu molemmille tiimeille viikosta toiseen, samoin tarjousten hoitaminen. 

Operatiivisten työtehtävien lisäksi asiakaspalvelu sekä markkinoinnin avustavat tehtävät tasapainottavat arkea. Omat vahvuudet ja mielenkiinnon kohteet viitoittavat voimakkaasti sitä, millaisia työviikoista muodostuu. Itse esimerkiksi nautin suuresti sisällöntuotannosta. 😉 Blogitekstien lisäksi valokuvaan Facebookista tuttuja inspiraatiokollaaseja ja muutenkin jeesailen meidän markkinointi-Inkaamme. <3 Ilman häntä meillä ei tietenkään olisi paketteja käsiteltävänä (koska kuinka muuten asiakkaat tietäisivät meille niitä lähettää?) tai kävijöitä verkkokaupassamme ostoksilla! Teemme Inkan johdolla kaiken markkinoinnin pääosin itse.

Asiakaspalvelu on yksi Rekin vahvuuksista, ja aspa-tiimimme koostuu yhteensä neljästä rekkiläisestä, kaksi kummastakin tiimistä. Teemme kukin asiakaspalvelua vuorotellen, yleensä viikon kerrallaan. Aspalaisilta tulikin aivan oma blogipostauksensa, jossa käsitellään useimmin kysyttyjä kysymyksiä myyntiin liittyen.

Jotta Rekin liiketoiminta olisi mahdollisimman sulavaa ja työarkemme sujuvaa, olemme jakaneet joitain vastuita tasaisesti porukan kesken. Esimerkiksi Sonjan ja Nellyn kontolla on varaston järjestyksen ylläpito. Emma puolestaan laittaa pakettien rekisteröintiä varten tilatut koodit matkaan. Instagramin puolella häärivät Oona ja Mira (onhan sinulla jo molemmat tilimme seurannassa? @rekki.fi & @prelovedbyrekki) ja niin edelleen. 

Yksinkertaistettuna viikot ja päivät toistavat samaa kaavaa, mutta vaihtelua ja pöhinää silti riittää! Olemme jo kahdesti järjestäneet lookbook-kuvaukset ja viime vuoden lopulla olimme ensimmäistä kertaa mukana Tampereella järjestettävässä second hand -tapahtumassa. Parit videokuvauksetkin ovat jo takana, joten saapa nähdä, mitä kaikkea tämä työ tuleekaan vielä pitämään sisällään! 

Mitään tiettyä koulutustaustaa ei meillä edellytetä. Itse olen tradenomi, ja se on mielestäni ollut hyödyksi esimerkiksi liiketoiminnan kokonaiskuvan hahmottamisen ja markkinoinnin lainalaisuuksien tuntemisen kannalta. Asenne on kuitenkin se, mikä ratkaisee!

Jäikö jokin mietityttämään? Nakkaa kysymyksesi kommenttiboksiin – kerron mielelläni lisää! 🙂 Kannattaa myös lukaista Bertan ja Teron blogit, jotka kertovat Rekin lyhyestä historiasta sekä johtamismallista

Antoisia lukuhetkiä toivottaa,

Hanna