Lumet sulaa ja asfaltti lämpenee! Nyt on oiva aika tehdä vaatekaapin inventaario talven väistyessä kevään tieltä. Alta löydät kolmen kohdan ohjeen kohti selkeämpää vaatekaappia. Laita samalla tarpeettomat kesävaatteet kiertoon ja lähetä myyntipaketti Rekille, sillä Rekin 5-v synttäreiden kunniaksi tarjoamme 12.4. mennessä lähetettyihin paketteihin käsittelykulut -50 % hintaan 4,95 €!


Tässä ohjeet vaatekaapin kevätsiivoukseen:

1. Käy kaikki vaatteet läpi yksitellen

Ensimmäinen vaihe vie eniten aikaa, mutta on sen arvoista! Käy läpi koko vaatekaapin sisältö yksi kerrallaan ja ota mukaan myös varastossa käyttöä mahdollisesti odottavat kesävaatteet. 

Karsi ja erottele ne kolmeen eri pinoon:

  • Kyllä -pino eli säilytettävät vaatteet, jotka pääsevät takaisin kaappiin. Näitä ovat oman tyylisi kulmakivet ja laadukkaat luottovaatteet, joista pidät erityisesti.
  • Ehkä -pino eli vaatteet, joita pitää vielä kokeilla päällä ennen lopullista päätöstä. 
  • Pois – pino eli vaatteet, jotka ovat väärän kokoiset, rikkinäiset tai kaipaavat huoltoa. Harkitse luopumista myös tavoitevaatteista ja vaatteista joissa on edelleen hintalaput kiinni – tuleko käyttämään niitä oikeasti? 

Entä jos en tiedä pitäisikö vaatteesta luopua? Tunnettu Japanilainen ammattijärjestäjä Marie Kondo neuvoo tunnustelemaan herättääkö vaate sinussa aikaan ilon tunteita. Ota käsiisi vaate kerrallaan ja tunnustele, ehkä jopa halaa sitä ja mieti herättääkö se sinussa hyvää fiilistä. Jos vastaus on kyllä, se kannattaa vielä säilyttää mutta jos ei, niin sen on parempi aika siirtyä ilostuttamaan jotakin toista. 

Entä jos oma tyyli on vasta kehittymässä tai murrosvaiheessa? Tyylipuhetta median perustaja Elsa kirjoitti blogiimme postauksen siitä, miten löytää oma tyyli. Lisää vinkkejä vaatteiden valintaprosessiin löydät Rekin blogista täältä ja täältä

2. Laita kaapista poistuvat vaatteet eteenpäin

Hienoa! Nyt olet erotellut mitkä vaatteet saavat jäädä ja mitkä siirtyä eteenpäin. Käy seuraavaksi läpi POIS -pino ja lajittele tuotteet kolmeen kategoriaan: 

  1. Hyväkuntoiset vaatteet ja asusteet myyntiin esimerkiksi Rekille. Rekin avulla vaatteet löytävät uuden onnellisen omistajan, tienaat rahaa ja lisäksi toimit vastuullisesti. Myyminen verkkokaupassamme on helppoa ja vaivatonta. Rekisteröi vaatelähetyksesi ja pakkaa tuotteet vaikkapa pahvilaatikkoon tai kestokassiin ja kiikuta paketti lähimpään Matkahuollon tai Postin toimipisteeseen.
  2. Pidennä vaatteiden elinkaarta huoltamalla, korjaamalla tai tuunaamalla ne! Huolla kausivaatteet kuten nahkakengät tai villakangastakit ennen varastoon laittoa. Parsi pienet reiät ja lisää suuremman tahran tai reiän päälle kiva kangasmerkki. Käy lukemassa huoltovinkit blogista tai etsi korjausvinkit Youtubesta.
  3. Vaatteet, joita ei voi enää pelastaa tai myydä voi viedä materiaalikierrätykseen. Katso tarkat kierrätyspaikat kuntasi jätehuollon sivuilta.

3. Uudelleenjärjestä vaatekaappi

Jes! Nyt kaapissa on varmasti hyvin lisää tilaa ja jäljellä ovat vain ne vaatteet ja asusteet, joissa tunnet olosi upeaksi. Seuraavaksi on aika järjestää ja viikata vaatteet uudelleen. Vaatekaapin käytännöllisyys helpottaa yksittäisten vaatekappaleiden löytämistä ja pitää kaapin järjestyksessä pidemmän aikaa. Lisäksi saatat tehdä uusia asukokonaisuuksia kun näet vaatteet selkeämmin. 

Tässä muutama idea kokeiluun vaatekaapin uudelleen organisoinnissa:

  • Sijoita käytetyimmät vaatteet käden ulottuville ja harvemmin käytettävät kuten juhlavaatteet henkarirekin perälle. 
  • Pystyviikkaus. Viikkaamalla vaatteet pystyyn saat ne tiiviimmin ja niiden ottaminen sekä takaisin laittaminen on helpompaa
  • Käytä erilaisia koreja tai laatikoita pitämässä vaatekappaleet omilla paikoillaan 
  • Järjestä vaatteet värin tai tyylin mukaan, niin voit keksiä helposti uusia asukokonaisuuksia 

Ei muuta kuin projektin kimppuun!

Rekisteröi vaatepakettisi myyntiä varten täältä, lähetä se veloituksetta meille – ja me hoidamme loput!

Hauskoja järjestelyhetkiä toivottelee,
Heidi

Julkaistu kategoriassa Opas. Luo kirjanmerkki tästä: permalink.