Me kaikki tiedämme sen tunteen, kun olemme löytäneet täydellisen parin farkkuja ja haluaisimme, että ne kestäisivät ikuisesti! (Jos täydelliset farkut on vielä etsinnässä, suosittelen lukemaan viime viikon postauksen.) Valitettavasti harva vaate on ikuinen, mutta huoltamalla oikein, voi vaatteiden käyttöikää pidentää huomattavasti. Aiemmissa oppaissamme olemme jakaneet vinkkejä mm. kenkien, neuleiden sekä villakangastakkien huoltoon. Nyt vuorossa on pieni farkkujen huolto-opas!

Farkkujen huolto-ohje

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

1. Pidennä pesuväliä

Mitä vähemmän farkkuja peset, sitä kauemmin ne säilyvät hyvänä. Vältä turhia pesukertoja, sillä jokainen kerta kuluttaa farkkuja. Paikoittaiset pienet tahrat voi puhdistaa esimerkiksi kosteuspyyhkeillä tai kostutetulla rätillä. Jos farkut tuntuvat tai tuoksuvat tunkkaisilta, kokeile tuulettamista! Pöpöt tapat puolestaana kätevästi pakastamalla. Toki, välillä farkut on myös pakko pestä, silloin noudata seuraavan kohdan ohjeita.

2. Pese matalassa lämmössä

Kun peset, pese aina nurinpäin. Farkkuja ei tulisi koskaan pestä yli 40-asteisessa vedessä, usein 30 astetta riittää mainiosti kunnon puhdistukseen! Välttääksesi ikäviä pesuraitoja, kannattaa myös valita hellävarainen pesuohjelma. Farkut tulisi pestä ilman huuhteluainetta, sillä se heikentää elastaania ja näin ollen farkut menettävät istuvuuttaan. Suosittelen myös pyöräyttämään farkut hieman vajaassa koneellisessa, jotta niillä on hyvin tilaa pyöriä ja puhdistua. Kuivata farkut pesun jälkeen narulla kuivausrummun sijaan.

3. Vältä näitä

Jos mahdollista, vältä pyöräilyä farkut jalassa, sillä se kuluttaa farkkuja haaroista. Farkkuja ylös kiskoessa, älä koskaan vedä vyölenkeistä, koska etenkin joustavissa farkuissa ne irtoavat helposti. Myös liian pienet farkut kuluvat helposti puhki etenkin sisäreisistä, sillä kangas on jatkuvasti venyneenä ja hankautuneena.

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Näiden vinkkien avulla pidennät huomattavasti lempifarkkujesi käyttöikää! Toivottavasti koit oppaan hyödylliseksi. 

Valikoimamme naisten farkut löydät täältä ja miesten puolestaan täältä.

Aurinkoista kesän odotusta!

Terkuin,

Jenni


Kuva 1: Farkut, collegepaita, reppu, tennarit

Kuva 2: Farkut, toppi, ballerinat, aurinkolasit

Julkaistu kategoriassa Opas. Luo kirjanmerkki tästä: permalink.