Meille tulee viikottain kysymyksiä liittyen ostosten tekemiseen kaupastamme. Jo useamman vuoden rekki.fi:tä lähes päivittäin selanneena (ja huippulöytöjä tehneenä!) uskon olevani sopiva henkilö jakamaan vinkkejä aiheeseen liittyen. Tässä siis vinkit, miten teet parhaat second hand -löydöt helposti ja vältyt todennäköisimmin palautusrumbalta!

Koko

Kaupassamme on hurja määrä tuotteita, joten ykkösvinkkini on aina kauppaa selatessa suodattaa tuotteet oman koon mukaan. Selaat sitten uutuuksia tai jotain tiettyä kategoriaa näin näet vain potentiaalisesti sinulle sopivat vaatteet.

Kivan tuotteen osuessa kohdalle, saattaa tuotteen istuvuus kuitenkin vielä mietityttää. Tästä syystä otamme kaikista tuotteista tärkeimmät mitat sekä kuvailemme tuotteen materiaalia; esim. joustavuutta tai joustamattomuutta. Sivuiltamme löytyy myös mittausohjeet, joista näet miten tuotteet täällä Rekkilässä on mitattu. Voit siis kätevästi vertailla mittoja jo kotoa löytyvän vaatteen kanssa ja näin ollen vältyt todennäköisimmin turhilta palautuksilta!

Koon arvioimista auttaa myös tuotteen lisätiedoista löytyvä “yhtenäistetty koko” eli Rekin koko. Usein koot saattavat vaihdella paljonkin brändien ja mallien välillä, joten haluamme auttaa arvioimaan kokoa suhteessa valikoiman muihin tuotteisiin. Aina kun mahdollista, ilmoitamme tuotteesta sen alkuperäisen kokomerkinnän eli “vaatekoon”. Jos koko on arvioitu, on tämä kerrottu erikseen.

Psst. Meiltä löytyy myös ohjevideot suodattamiseen tietokoneella ja mobiilissa.

Kategoriat

Mikäli etsit jotain tiettyä tuotetta voi koko valikoiman selaaminen tuntua loputtomalta suolta. Suosittelenkin suosimaan tuotekategorioita. Kuvitellaan, että olet etsimässä värikästä juhlamekkoa. Voit toki selata koko mekkovalikoimaa, mutta sinun on myös mahdollista rajata valikoimaa vielä huomattavasti sopivammaksi. Ollessasi mekkovalikoimassa voit huomata, että tietokoneen vasempaan laitaan on ilmestynyt uusia alakategorioita. Mikäli teet ostoksia puhelimellasi, löytyy alakategoriat sivun ylälaidasta suodata-valikon alta. Valitsemalla alakategorian “juhlamekot” olet jo vähentänyt selattavien mekkojen määrää noin kolmannekseen. Koska kyseessä oli värikäs mekko ja ensimmäisen vinkin mukaan; “suodata aina oman koon mukaan” suunnista siis vielä uudelleen suodata-valikkoon ja valitse mieluisat värit sekä oma kokosi. Nyt selattavaa onkin 69 sivun sijasta vain muutama potentiaalinen vaihtoehto ja säästät hurjasti omaa aikaasi!

Avainsanat

Avainsanat eli hashtagit on yksi omista lempitavoistani selata meidän kauppaa. Niiden avulla voit selata eri teemaan sopivia vaatteita yli perinteisten tuotekategoriarajojen. Jos esimerkiksi yllämainitun värikkään juhlamekon sijaan etsitkin yleisemmin juhlavaatteita, -kenkiä tai -asusteita on #juhlaan oikea paikka! Eri avainsanoja löytyy peräti 24 kappaletta meidän inspiroidu-sivulta, joista esimerkkeinä kesällä suositut: #kesään, #boheemi, #hempeä sekä ympärivuotiset suosiki kuten #luonnonmateriaali, #premium sekä #smartcasual. Pro tip: voit valita yhden tai useamman avainsanan myös suodatusvaihtoehdoksi muiden suodatusten lisäksi! 

Uutuudet

Second handin viehätys (ja ärsytys) on se, että jokaista tuotetta on saatavilla vain yksi kappale ja parhaat todellakin viedään käsistä. Parhaimmillaan tuote voi mennä kaupaksi vain minuutin sisällä sen julkaisusta kauppaamme! Siispä viimeisenä vinkkinäni onkin tietää, koska uutuudet saapuvat kauppaamme. Uutuuksia tippuu kauppaan tiistaisin ja torstaisin klo 14 sekä lauantaisin klo 10! Uutuudet näet automaattisesti kunkin kategorian alussa tai sivulta rekki.fi/ostoksille 🙂

Toivottavasti sait näistä vinkeistä apua! Täältä pääset tekemään löytöjä naisten kategoriasta ja täältä puolestaan miesten kategoriasta.

Aurinkoista kesän jatkoa ja upeita second hand -löytöjä toivottaen,

Inka


Julkaistu kategoriassa Opas. Luo kirjanmerkki tästä: permalink.