Se huikea fiilis, kun viimein ne täydelliset farkut just sulle löytyy! 😍 Usein täydellisten farkkujen löytyminen on kovan työn takana (olet onnekas, jos onnistut heti ensimmäisellä sovittamisella). Hiki hatussa saa kiskoa jalkaansa mallia jos toista. Keräsin tähän postaukseen vinkkejä sopivien farkkujen löytämiseksi sekä muutaman inspiroivan asukokonaisuuden erilaisiin menoihin tämän hetken farkkutrendeillä.

Klassikko: Valkoinen t-paita ja farkut toimii aina! Kaveriksi nahkarotsi ja laukku tuomaan väriä. Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Kuinka löytää itselle sopivat farkut

1. Malli

Heti alkuun sanon sen, että tärkeintä sopivien farkkujen löytämisessä on, että itsestä näyttää ja tuntuu hyvältä. Farkkuja on niiiin monenlaisia ja niin on myös vartaloita. Itse olen päärynä ja mulle paras malli on Mom jeans! Hoikalle vartalolle suositellaan kapeita ja suoria malleja, omenalle suoria ja leveitä malleja, h-vartaloiselle punttia kohden kaventuvia malleja (eli tapered-malleja) ja päärynälle korkeavyötäröisiä leveälahkeisia malleja. (Jos et tiedä omaa vartalotyyppiäsi, suosittelen lukemaan myös tämän postauksen.) Tässä yleisimpiä farkkumalleja:

  • Straight − Suora perusmalli, ei levene eikä kapene
  • Slim − Edellisen kapeampi muoto
  • Skinny − Tiukka malli, super skinny vieläkin tiukempi
  • Bootcut − Alhaalta levenevä malli
  • Flare − Vieläkin leveämmät, trumpettimaiset lahkeet
  • Mom jeans − Korkea vyötärö, tilaa reisissä ja pepussa, kaventuu punttia kohden
  • Tapered − Tarkoittaa mallia, joka kaventuu punttia kohden porkkanamaisesti 

2. Koko

Kun malli on selvillä, on aika löytää oma koko. Tein alta löytyvän taulukon koon arvioimisen avuksi, sillä usein farkuissa käytetään tuumakokoja: 

Itse olen XS-S kokoinen ja farkkuja mulla on 25 tuumasta 28 tuumaan, joten on hyvä huomioida, että taulukko on suuntaa-antava. Ennen koon valintaa, suosittelen myös tsekkaamaan kohdan 3 eli materiaalin.

3. Materiaali

Viimeisenä suosittelen siis tarkistamaan farkkujen materiaalin. Jos farkut ovat 100 % puuvillaa, tarkoittaa se, että kangas tuskin joustaa. Siksi usein kannattaakin valita joko oma koko tai jopa yhtä suurempi. Jos farkuissa on puuvillan lisäksi puolestaan elastaania tai muita keinokuituja, tarkoittaa tämä, että farkut joustavat. Tällöin kannattaa valita yhtä astetta pienempi koko kuin tavallisesti.

Sivuillamme olemme pyrkineet helpottamaan farkkujen ostoa erittelemällä tuotteen materiaalit ja niiden osuudet, sekä kuvailemaan kankaan joustavuutta. Lisäksi otamme housuista myös vyötärönympärysmitan, haarakorkeuden ja lahkeen sisäsauman pituuden. Tarkemmat mittausohjeet löydät koko-oppaastamme.

Töihin: Siisteillä farkuilla ja jakulla saat tyylikkään asun töihin! Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Eli kertauksena sopivien farkkujen hankintaan: muista malli, koko ja materiaalit! Vyö on myös loistava asuste ja apuväline lisäämään istuvuutta 😉

Toivottavasti nämä vinkit helpottavat seuraavia farkkuostoksiasi! Aloita uusien lempifarkkujen etsintä täältä. Aurinkoista ja farkunsävyistä kevättä ☀️💙

Terkuin,

Jenni


Klassikko: Farkut, paita, takki, laukku, kengät

Töihin: Farkut, toppi, jakku, laukku, kengät

Julkaistu kategoriassa Opas. Luo kirjanmerkki tästä: permalink.