Tämä aihe on itselle hyvin tuttu ja lähellä sydäntä, sillä olen muutaman vuosikymmenen etsinyt omaa tyyliäni ja kokeillut kaikkea mahdollista. Kaverinikin ovat nauraneet, kuinka vauhdikkaita ja toisaalta myös todella toisen ääripään tyylejä olen kokeillut.  

Tätä tekstiä kirjoittaessani mietin, että tähän ikään tullessani kaikki edeltävät tyylit ovat olleet minua ja ovat edelleen osa minua. En koostu vain yhdestä tyylistä vaan tykkään pukeutua päivän mukaan – kuitenkin niin, että pystyn helposti samoilla vaatteilla muokkaamaan ja viestittämään eri fiilistä muuttamalla asusteita. Esimerkiksi musta klassinen mekko, voi toimia tyylikkäissä illanistujaisissa isoilla kultaisilla koruilla tai rokkikonsertissa niittikoristeisten bootsien ja nahkarannekorujen kanssa.

Tyylejä on monenlaisia ja joskus voi olla vaikeaa tunnistaa oma tyylinsä tai se tyyli joka puhuttelee eniten juuri sinua. Tässä siis minun vinkkini oman tyylin löytämiseen – oli se sitten joka päivä vaihtuva tai vuoden ympäri tietylle tyylille uskollinen.

1. Etsi inspiraatiota

Jos olet aivan hukassa mikä on tyylisi, kannattaa lähteä etsimään inspiraatiota. Hyviä kanavia tutustua uusiin tyyleihin ja etsiä itselle mieluisia vaihtoehtoja ovat seuraavat:

Lähde ulos kaupungille näyteikkunaostoksille, selaa naistenlehtiä, Instagramia vaikka hästägillä #style tai #outfit tai oma ehdoton suosikkini – selaa Pinterestiä ja luo oma tyyli-inspiraatiotaulusi!

Kun oikeanlainen tyyli tulee kohdallesi, huomaat sen kyllä. Vähän hymyilyttää ja kutkuttaa vatsanpohjassa. Voit myös tehdä tehtävän analyyttisesti ja pohtia selatessasi uusia tyylejä, että mikä on se juttu, joka juuri tuossa tyylissä tuntuu kivalta tai miellyttää. Nappaa ne asiat itsellesi oman tyylisi rakentamiseen!

2. Mieti mitä pukeutuminen sinulle merkitsee

Tämä on tärkeä asia! On hyvä tunnistaa millainen pukeutuja olet.

Nautitko mukavuudesta? Haluatko, että pukeutumisesi viestittää muille jotain itsestäsi ja persoonallisuudestasi tai kiinnostuksen kohteistasi? Arvostatko ajattomuutta vai puhuttelevaa tyyliä? Haluatko ottaa kantaa pukeutumisellasi tai viestiä vahvuudesta?

3. Tutustu kehosi malliin ja mikä sopii vartalotyypillesi

Kun sinulle alkaa muodostumaan mielikuva siitä, mikä on tyylisi ja mitä pukeutuminen sinulle merkitsee, on hyvä aika tutustua omaan vartalotyyppiinsä. Moni tyyli on muokattavissa erilaisille vartaloille, kunhan tietää mikä oma tyyppi on. Internetistä löytyy paljon apua ja erilaisia testejä siihen, miten voi selvittää oman vartalotyyppinsä.

Tämä homma on ekstramukavaa tehdä, kun otat kaverisi mukaan. Sen lisäksi, että teistä on apua toisillenne, on hauska etsiä ja leikitellä tyyliasioilla ystävän kanssa.

4. Rakenna vaatekaapin kulmakivet

Kun omalle tyylillesi on alkanut muodostamaan raamit, on aika rakentaa vaatekaapin kulmakivet. Oli tyylisi rock -henkinen tai todella minimalistinen tai ihan mitä tahansa muuta – on hyvä ottaa muutama asia haltuun:

  • Suunnittele itsellesi muutama varma asukokonaisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että tulipa aamulla kuinka kiire tahansa, sinulla on aina esimerkiksi luottofarkut ja pusero, mekko tai oversize neule, jossa olosi on hyvä ja tyylikäs.
  • Mieti muutama vakiovaate, jota muokkaamalla eri asusteilla saat tuotua esiin eri fiilistä tyyliisi. Esimerkkinä farkku- tai neuletakki, joka sopii monenlaiseen käyttöön ja siihen pystyy yhdistelemään erilaisia asusteita fiiliksestä riippuen.
  • Ota selvää, mistä väreistä, kuoseista ja materiaaleista pidät. Kun nämä asiat ovat selvillä, on sinun helppo seuraavan kerran shoppaillessasi etsiä vaatekauppojen viidakosta juuri se, mistä pidät.

Voit vilkaista Rekin valikoiman luottovaatteita täältä.

+1 OLE ROHKEASTI OMA ITSESI <3

Tyylejä on erilaisia ja niin on ihmisiäkin! On ihanaa, että trendikkyys menee koko ajan enemmän siihen, että persoonallisuus on todella jees juttu! Älä yritä miellyttää muita, sillä itsevarmuus on paras tyyli mitä ihminen voi kantaa!

Tyylileikkisin terveisin,

Sonja