Alkuvuosi ja erityisesti kevät ovat olleet melkoisen erikoista aikaa. Alkanut kesä, aurinkoiset päivät ja edessä häämöttävä loma tuntuvat aivan extraihanalta! Vaikka reissut ja seikkailut ulkomaille kannattaakin siirtää tuonnemmaksi, ei syytä huoleen! Suomi on maailman paras maa – myös lomailuun ja retkeilyyn. 

Jos kesän suunnitelmat ja asuinspiraatio ovat vielä hakusessa, niin jatka ihmeessä lukemista! 😉

Rantalomalle Satakuntaan

Hiekkadyynejä ei ihan kaikkialla Suomessa näekään, mutta Porin Yyterissä fiilis on kuin missä tahansa rantalomakohteessa! Pakkaa mukaan vaikka pelikortit, rantalentopallo tai sudokuja ja ristikoita. Yyterissä voi viettää pidemmänkin aikaa, sillä aivan vierestä löytyy sekä leirintäalue että hotelli. 

Asun on hyvä olla sopivan kevyt, ja sellainen, jonka saa helposti heitettyä pois uimaan mentäessä. Päähän lierihattu tai huivi – eikä aurinkorasvaa saa tietenkään unohtaa. Joku ohut takki tai neule voi olla myös aika nappivalinta, sillä se suojaa sekä auringon porotukselta että lämmittää illan viiletessä.

Kuvan tuotteet löydät tekstin lopusta.

Repovesi

Jos taas mielit vähän karumpaan maastoon, voisi Kaakkois-Suomen vetonaula eli Repoveden kansallispuisto olla sun kohde! Vaikka patikointikokemusta ei juuri olisikaan, mutta luonto ja kauniit maisemat kiinnostavat, kannattaa tälle kohteelle antaa mahdollisuus. Erilaisia reittejä löytyy useita, ja lyhin niistä on vain reilut kolme kilometriä.

Kuvan tuotteet löydät tekstin lopusta.

Porvoo

Porvoo on aivan ihana kaupunki! Mukulakivet, vanhat puutalot, pienet putiikit ja kahvilat siellä ovat ihan omaa luokkaansa, varsinkin näin kesäisin. Oma meonivinkkini on hakea jäälatte ja tuoreita mansikoita evääksi ja istuskella joen rannassa. Tekemistä löytyy myös aktiivisempaankin menoon, niin kulttuurin- kuin seikkailunnälkäisille!

Kaupunkireissulle on kiva pukeutua vähän siistimmin (varsinkin olohousuissa ja pyjamissa vietetyn kevään jälkeen), mutta mukavuus ja käytännöllisyys huomioon ottaen. 😉

Kuvan tuotteet löydät tekstin lopusta.

Oma kotikaupunkisi

Staycation – mikä loistava idea! Lomailu omassa kotikaupungissa sopii sinullekin, jolla on vähän vähemmän lomapäiviä, kun matkustamiseen ei kulu kallisarvoista rentoutumisaikaa. Onkohan Suomessa yhtäkään sellaista kaupunkia, jota ei sanota “kivaksi kesäkaupungiksi”? 😉 Googlaa kotiseutusi “turistikohteet” ja hyppää vaikka pyörän selkään – eikun tutkimaan! Oleellinen osa staycationia on toki yöpyminen hotellissa. 👌

Kuvan tuotteet löydät tekstin lopusta.

Siinä pari vinkkiä, jotka ainakin itse olen todennut mainioiksi lomanviettopaikoiksi. 🙂 Lue myös viimekesäiset vinkkini täältä! Lisää ihan huikeita paikkoja ja ideoita löytyy muuten myös täältä: Sata syytä matkailla Suomessa.

Ja kesään mitä parhaiten sopivat lomakuteet löytyvät tietenkin täältä: #kesään!

Suloista suvea kaikille! <3

Toivoo,

Hanna


Asu 1: mekko, aurinkolasit, kangaskassi, sandaalit

Asu 2: paita, shortsit, hattu, aurinkolasit, kengät

Asu 3: shortsit, pusero, kengät, pikkulaukku

Asu 4: hame, pitsipusero, kengät, laukku, koru