Vaatelainaus osaksi pukeutumista – vaatevuokraamoyrittäjä kertoo omia pohdintoja vastuullisesta muodista

 

Vieraskynä: Bonic

Mitä saadaan, kun yhdistetään rohkeat trendit, vastuullinen muoti ja naisellinen itsevarmuus? No tietysti Bonic! Bonic on naisille suunnattu mutkaton ja rohkea vaatevuokraamo, jonka tarjonta pursuaa toinen toistaan ihanimpia vaatteita erilaisiin tilaisuuksiin. Vaatteita voi vuokrata aina pienistä ja rennoista illanistujaisista aina tärkeisiin työtilaisuuksiin sekä suuriin ja juhlaviinkin karkeloihin.

Bonicin juuret ulottuvat muutaman vuoden takaiseen Barcelonaan, jossa me omistajat, Kati ja Petra, asuimme yhdessä ja vietimme hulvatonta kämppiselämää. Siellä rohkeus, naisellisuus ja loistokkaat tyylit ovat suuressa roolissa. Se inspiroi Bonicia vielä tänäkin päivänä. Tämä yhdistettynä kestävään kehitykseen ajoi meidät ajattelemaan miten naiset saisivat mahdollisuuden pukeutua näyttäviin trendeihin samalla tuntien itsensä voimaantuneiksi, mutta kuitenkaan kuormittamatta luontoa liiaksiin. Sitten lamppu syttyi, ja syntyi naisille suunnattu vaatevuokraamo. Bonicin nimi tarkoittaa katalaanin kielellä kaunista, joten se symboloi meidän yhteistä ja hauskaa aikaamme sangrian luvatussa maassa.

Minä, Bonicin toinen omistaja, Kati, jaan ajatuksiani liittyen muotiin, vastuullisuuteen ja vaatevuokraukseen. Kerron myös, kuinka oma ajatusmaailmani kääntyi päälaelleen ja kuinka himoshoppaajasta kuoriutui laatua rakastava ja kestävää kehitystä vaaliva henkilö, joka haluaa kuitenkin säilyttää läsnä muodin ja vaatteiden mukanaan tuoman hauskuuden.

 

”Jätin vaatekaappiini vain ne vaatteet, joita rakastan ja joita haluan käyttää useasti. Vuokraan kaiken muun.”

 

Muoti on ollut minun suuri kiinnostuksen kohde jo vuosia ja olen aina ollut kova shoppailemaan. Ennen hamstrasin kaappiini vaatteita sekä kasapäin uusimpia trendejä. Kuitenkin ahdistus pikamuodista ilmiöineen, kuten oman vaatekaapin nopea vaihtuvuus, huimien vaatemäärien vuoksi kokonaan käyttämättä jääneet vaatekappaleet, työntekijöiden epäeettiset työolosuhteet sekä järjettömän kuluttamisen kuormitus ympäristölle alkoivat hiipiä mieleeni.

Ajatusmaailmani muodista muuttui täysin. Päätin, että jotain on tehtävä toisin ja omalla panoksellani haluan tehdä voitavani paremman huomisen puolesta. Uusien vaatteiden ostotiheys harveni merkittävästi ja myin vanhoja, itselleni tarpeettomia vaatteita. Myös jos tarvitsen jotakin uutta, kurkkaan second hand -kaupat ihan ensiksi. Rakennan vaatekaappiani ihan uudella tavalla ja jätän sinne ainoastaan ne vaatteet, joiden odotan palvelevan minua usein ja pitkään. Lisäksi otin vaatteiden vuokrauksen isoksi osaksi pukeutumista. Vuokraan vaatteita erilaisiin tilanteisiin, kuten juhliin, tyttöjen iltoihin ja ihan tavallisiin viikonloppuihin, kun haluan tehdä niistä hieman normaalia spessumman tai kun mieleni halajaa kokeilla kuinka viihtyisin hieman rohkeammassa ja erikoisemmassa mekossa.

 

”Muodin vastuullisuus merkitsee minulle laatua ja vaatteen pitkäikäisyyttä – sekä uusia ja mahtavia kokemuksia!”

 

Mitä muodin vastuullisuus merkitsee juuri minulle? Päällimmäisenä nostaisin laadun ja tykkäänkin pukeutua korkealaatuisiin vaatteisiin, jotka kestävät käyttöä ja pitävät ryhtinsä vielä useiden käyttökertojen jälkeenkin. Laadukkaita ja kestäviä vaatteita ei tarvitse korvata jatkuvasti uusilla ja näin kuormittaa ympäristöä. Vaatteiden käyttökertoja ja pitkäikäisyyttä voi lisätä myös muun muassa huoltamalla vaatteet oikein ja ostamalla käytettyä. 

Vuokraamalla vaatteita pääsen puolestani kokeilemaan villejäkin kortteja todella matalalla kynnyksellä ja tekemään kokemuksesta hauskan ja ainutlaatuisen! Vaatelainaamon värikkäiden ja erilaisten tyylien kokeilu on aina kivalla tavalla jännittävää. Ja mikä parasta – kun minä olen kokenut tämän ja palautan mekon takaisin vuokraamoon, se on siellä valmiina tarjoamaan uudet ja riemulliset kokemukset seuraavalle leidille samalla kun minä löydän valikoimasta jälleen jotakin näyttävää ja hauskaa seuraavaa kertaa varten.

Bonic jengeineen toivottaa kaikille ihanaa alkanutta syksyä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *