Moikka!

Tällä kertaa omaa tyyliänsä meistä rekkiläisistä esittelee Tessa-Liina. Mun muita kirjoituksia onkin nähty täällä blogissa jo useampaan otteeseen, mutta täysin omaa tyyliäni en ole päässyt vielä esittelemään, ainakaan näin vapaalla kädellä.

Mun tyyli on muuttunut vuosien varrella laidasta laitaan, mutta nyt alan pikkuhiljaa löytämään jokaisen vaiheen keskiöstä ne omat jutut, joiden kanssa olo tuntuu kaikista eniten just multa. Second hand -shoppailu on ollut minulle tuttua jo pienestä pitäen ja viimeistään yläasteella huomasin todella hurahtaneeni kirppareiden syövereihin. Silloin voin kuitenkin myöntää tehneeni suurimman osan hutiostoksistani ja hei, kukapa ei olisi yläasteella hieman kokeillut tyylillisiä rajojaan.

Nykyään kirpparishoppailu on kuitenkin muuttunut täysin päälaelleen siitä, mitä se oli 2010-luvun alussa ja onneksi on, sillä nyt se on huomattavasti helpompaa niin ostajalle kuin myyjällekin. Onneksi on fb-kirppareita, vaikka mitä kivijalkaliikkeitä ja tietty Rekki. Se on myös suhteellisen vaarallista, jos tuppaa olemaan hieman materialismionnellisuuteen kallistuvaa sorttia.

Ensimmäisen asun kokosin kasaan tuotteista, joista koostuisi minulle täydellinen arkiasu. Siinä yhdistyy simppelit värit ja käytännöllisyys. Paksupohjaisilla kengillä jaksaa talsia koko päivän.

Toinen valitsemistani asuyhdistelmistä toimisi täydellisesti juhlassa ja arjessa, siinä on vähän kaikkea yksinkertaista yhdistettynä yhteen. Pidän maanläheisistä väreistä ja inspiroidun paljon etelä-eurooppalaisten naisten katutyyleistä.

Kolmantena asuna kokosin yhteen tämän kokonaisuuden, millä lähtisin vaikka kavereiden kanssa syyskelien koittaessa. Yhdistäisin asuun muhkean kaulahuivin, jos lämpötila ei olisi kohonnut vielä yli 15 asteeseen. Tässä yhdistyy mielestäni sopivissa suhteissa klassinen tyttömäisyys, luonnonmateriaalit sekä käytännöllisyys.

Neljäs asu olisi mun nappivalinta juhlaan: ei korkokenkiä, persoonallinen leikkaus mekossa ja pieni ajaton laukku. Juhlapukeutuminen on itselleni erityisen haastava alue, sillä mielestäni suomalainen juhlavaatetus omaa melko selkeät raamit ja niistä poikkeaminen vaatii pilkun tarkkaa työtä. Itse olen hylännyt ajatuksen korkokengistä jo vuosia sitten, enkä koe oloani kotoisaksi jalkasärkyisenä ja 10 cm pidempänä. Siksi valitsen juhlaankin mielummin mukavuuden kun näyttävyyden.

Tässä siis pieni kurkistus siihen, mitä mä pukisin päälle syksyn koittaessa. Tykkään panostaa selkeisiin linjoihin ja materiaaleihin, jotka kestää. Rekin valikoiman mukavia vaatteita löytyy kootusti täältä ja luonnonmateriaaleja pääset puolestaan shoppailemaan täältä.

Ihanaa alkavaa syksyä,

<3: Tessa-Liina