Tässä kuussa esittelyyn pääsee maailmankuulu ja ajaton luksusbrändi – Calvin Klein! Mallistoissa toistuvia elementtejä ovat ehdottomasti selkeät leikkaukset ja värit. Paljon mustaa, valkoista ja harmaata – ja siitäkös me suomalaiset tykkäämme! 😄

Valikoimasta löytyy kuitenkin myös villejä printtejä ja esimerkiksi neonvärejä – mikä nyt ikinä onkaan sillä hetkellä muodissa in! Calvin Kleinillä on juuri sopivassa suhteessa ajatonta tyylikkyyttä ja trendien aallonharjalla surffailua.

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Perustajansa mukaan nimetty vaatemerkki sai alkunsa 1968, kun Calvin Klein perusti ensimmäisen yrityksensä lapsuudenystävänsä Barry Schwartzin kanssa. 

Aivan tyhjästä ei Calvin Kleinin brändiä kuitenkaan luotu – Klein oli opiskellut muotialaa kunniakkaasti New Yorkin maailmankuuluissa kouluissa, jonka jälkeen hän työskenteli viitisen vuotta suunnitellen vaatteita muissa New Yorkin muotiliikkeissä. 

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Yrityksen perustamisen jälkeen Calvin Klein sai mentorikseen Voguen muotitoimittajan Nicolas de Gunzburgin, jonka opeilla ja avustuksella parikymppisen muotisuunnittelijan kyvyt huomattiin nopeasti. Muotipiireissä kuhistiin herrasta miltei samantien. Hänet nähtiin New Yorkin muotiviikoilla ja myöhemmin Voguenkin kannessa poseeraamassa.

Calvin Kleinillä oli ensin myynnissä kokoelma miesten ja naisten takkeja, mutta 1970-luvun alkuun mennessä Klein suunnitteli myös bleisereitä, alusvaatteita ja urheiluvaatteita naisille. Valtavirralle Calvin Klein tuli tutuksi farkkumalliston lanseeramisen myötä.

Kuvan tuotteet löydät jutun lopusta.

Calvin Klein nimettiin 1993 Amerikan parhaaksi muotisuunnittelijaksi – eikä ihme! 😍 Näihin luksustuotteisiin tahtoisin itsekin pukeutua – olin sitten lähdössä ystävien kanssa brunssille kirpeänä syyspäivänä, tai hieman juhlavammassa lookissa valmistujaisiin <3 ✨

Löydä Calvin Kleinin luottotuotteet omaan vaatekaappiisi täältä.

P.S. Muistetaan fiilistellä muitakin vuodenaikoja yhtä paljon kuin kesää! Tee vaikkapa bucket list tälle syksylle, ja ota kaikki ilo irti raikkaasta säästä ja kirpeistä ompuista 🌾☀️

Terkuin,

Oona


Kuva 1: Mekko, neuletakki, nilkkurit, rannekoru

Kuva 2: Toppi, housut, pikkulaukku, nilkkurit, aurinkolasit

Kuva 3: Paita, hame, kengät, laukku, koru