Jiihaa kohta se on taas täällä, nimittäin K E V Ä T ja sen mukana tietenkin tämän vuoden kevään trendit! 😉 Täällä Tampereella on ainakin ollut harvinaisen harmaata, joten ehkä paikallaan on pieni suunnanvaihto kohti aurinkoisempia päiviä. Kevään trendit pyörivät tänä vuonna melko klassisten valintojen äärellä, mutta löytyy sieltä muutama villi korttikin seasta!

Kirkkaat värit

Kirkkaan värit ja erityisesti neonvärit tekevät tänä keväänä näyttävän paluun takaisin katutyyliin (lähde: Vogue). Neonvärit ovat itselleni hieman harmaata aluetta, mutta myönnän, että ne toimivat kyllä asussa kuin asussa kauniina väripilkkuna. Aina ei välttämättä tarvitse lähteä liikkeelle isosta muutoksesta maanläheisten värien korvaamisella, vaan neonvärit toimivat vallan mainiosti myös asusteissa, vaikka ihan vaan sukissa!

Pallokuvio

Oma ikisuosikkini pallokuosi kuuluu myös tämän kevään ehdottomiin tyylitärppeihin, mitä voikin löytää jokaisesta asun eri osasta. Pallokuosi kun passaa puseroihin, takkeihin, mekkoihin, kenkiin ja hattuihin, you name it! Kuosi sopii moneen erilaiseen tilanteeseen ja luo asuun kivaa vintage twistiä, mikä ei koskaan vanhene! Vinkki: meiltä kannattaa käydä kärkkymässä hakukenttään “pallo”-sanalla, josko sinne olisi huomaamattasi eksynyt ehkä juuri se täydellinen pallokuosi-juttu!

Nahka, mokka & virkatut materiaalit

Nahka, mokka ja virkatut materiaalit ottavat myös isompaa jalansijaa tämän kevään tyyleissä. Nahkapöksyt ovatkin olleet selkeä kulmakivi katutyylissä syksystä saakka ja keväällä jatketaan samaan malliin. Ehkä mukaan voi kelien salliessa yhdistää vielä rennon mokkatakin ja virkatun olkalaukun, eikä kukaan pysty enää arvaamaan oletko matkalla festareille vai töihin. Boheemin lookin lisäksi on povattu, että oranssi väri valtaisi katukuvassa värimaailmaa. Oranssi sopiikin auringonjanoisille suomalaisille, jotka odottavat malttamattomina pidempiä ja leudompia päiviä. Kevään ostoslistalle kannattaa siis lisätä jotakin näistä neljästä jo ajoissa, että olet valmiina kevään saapuessa! Erityisesti virkattuja toppeja ja mokkahameita varten kannattaa pitää silmä kovana 😉 Itse metsästän oranssia mekkoa, jolla voisi lompsia niin terasille, kun tuleviin kesän hääjuhliinkin!

Trenssit

Trenssit pitävät myöskin paikkansa kevään must have-listojen kärjessä. Trenssi voikin tänä vuonna olla löysä, tiukka, pitkä tai tosi pitkä; kunhan on trenssi! Laadukas ja istuva trenssi kestää vuosia käytössä ja siihen on vaikea kyllästyä. “Perinteisen” väriset trenssit on helppo yhdistää moneen eri asuun ja niillä pärjää helposti kerrospukeutumalla jo maaliskuussa, jos käy oikein hyvä tuuri!

Löydä juuri sinun tyyliisi sopiva trenssi täältä.

70-luvun viboja

70’s Look on nyt jos joskus in. Siinä yhdistyvät psykedeeliset kuosit ja raikas värimaailma. (lähde) Hauskoihin kuoseihin on helppo yhdistellä myös muita kevään tärppejä, koska mokka, nahka ja 70-lukuhan ovat yhdessä täydellinen trio! <3 70-luvun tyylin mukaan kannattaa virittää antennit valmiustilaan, jos kohdalle osuisi joku pirteä pusero tai persoonalliset housut. Hipahtavat vaatteet on kiva yhdistää myös myöhemmin vuoden aikana simppeleihin tyyleihin ja koko pitkän kesän ne ovat täsmävalinta päivästä riippumatta 😉

Helppo toimistolook 70-luvun tyyliin syntyy leveälahkeisista farkuista, aurinkoisesta kuosipuserosta ja korvarenkaista. Värikkäät vaatteet ovat ainakin itselleni hieman vaikea aihealue ja pimeän talven jälkeen tuntuu raastavalta luopua koko mustasta -lookista, jota on tullut tässä rokattua monta kuukautta putkeen.. 😀 Onneksi harmauden väliin ei vaadita yleensä kuin se yksi aurinkoinen päivä ja yhtäkkiä ne vaatekaapin perukoilla kyyhöttävät väripilkutkin löytävät tiensä päivän asuun. Jos haluat löytää meiltä helposti juuri tähän sopivaa, kannattaa kurkkaa mitä lötyy #boheemi hashtagin takaa 😉

Toivottavasti pieni inspiraation kipinä löysi tiensä sun luo näiden kuvien jälkeen. Ainakin itsellä systemaattinen ostosuunnitelma kevättä varten helpottaa kestämään tätä ikuiselta tuntuvaa talvea ja pimeyttä. Ehkä kevätvaatteet saa jo kaivaa kaapista, kun onhan jo helmikuu? Ihanaa kevään odotusta JUST SULLE <3

Terkuin,

Tessa-Liina


2 kommenttia artikkeliin “Kevään 2020 tyylitärpit

Kommentointi on suljettu