Kapselivaatekaapin ideana on helpottaa arkipukeutumista, mutta saa siitä myös loistavat ainekset illanviettoa varten. Se koostuu vaatekaapin kulmakivistä, jonka palaset ovat kaikki toistensa kanssa yhdisteltävissä. Tämän postauksen ideana on toimia ikään kuin ponnahduslautana aiheeseen, mutta laajempi ja kokonaisvaltaisempi kapselivaatekaappi syntyy juuri sinun tyylisi ja mieltymyksiesi mukaan. Värejä ei tässä kapselivaatekaappi-esimerkissä juurikaan nähdä, sillä jokainen vaate on omani ja minun vaatekaappini sisältää varsin niukasti värejä. Vaatekaappini väriläiskät ovat muutama kesämekko, jotka päälle pukiessa saan aina kuulla klassikkotokaisun: ”Tessa, sullahan on jotain muuta kun mustaa!” Mutta joka tapauksessa – nyt kohti kevään kapselivaatekaappia! 8)

Vaatekappaleita ja asusteita tässä postauksessa on yhteensä 14 kappaletta eli lähdetään liikkeelle erittäin minimalistisesta kapselista. Asukokonaisuuksia kootessa huomasin kuitenkin vaihtoehtojen olevan “loputtomia” ja lisäsinkin postauksen loppuun omat suosikkini niistä. Päällystakeiksi kevättä varten valitsin mustan väljän bleiserin, trenssin ja nahkatakin. Jokainen näistä pysyy kevään trendilistoilla vuodesta toiseen ja on helppo yhdistää niin arkiseen kuin juhlavaankin lookiin. Sininen trenssini on ehdottomasti oma lempparini ja näin helmikuussa alkaa jo hieman polttelemaan sen käyttöönotto. Takin sininen sävy on ehdoton lempivärini, vaikka tässä tuleekin sitten heti kättelyssä kumottua täysin oma “värittömyys” leima.

Paitoina kevääseen tarvitsee ihanan laadukkaan neuleen, mustan vähän skarpimman t-paidan ja rennon t-paidan, jolla voi rokata niin arkena kuin after workeilla. Paitoihin lisäyksenä tähän voisi mainita vielä jonkun hempeän värikkään puseron, mutta arvatakin saattaa, että minulta sellaista ei löydy. Suosittelen kuitenkin lämpimästi sellaisen kaivamista vaatekaapin perukoilta tai suuntaamista suoraan osoitteeseen rekki.fi 😉 Tänä keväänä kuumia värejä on povattu olevan oranssi, neonvärit ja pastellit. Eli ehkä jotain niistä? Trendikäs väriskaala ei ole nimittäin tänä vuonna kovinkaan tiukka ja suosittelen jonkun uuden kokeilemista. Itse metsästän mukavuusalueeltani kaukaisinta; punaista.

Alaosiin valitsin kapselia varten meiltä bongatut Tiger of Swedenin perusfarkut, jotka on helppo yhdistää melkeinpä mihin vaan. Varmasti juuri sen takia perusfarkut löytyvätkin lähes jokaisesta kapselivaatekaappiaiheisista kirjoituksista – eikä syyttä! Toisena varmana valintana toimii mustat “puvunhousut”, jotka sopivat kaiken kanssa värinsä ja mallinsa puolesta. Nämäkin on ostettu meiltä ja ne kuuluvat farkkujeni kanssa ympärivuotiseen kapselivaatekaappiini. Kolmantena alaosana kevään kapselivaatekaappiin suosittelen suuntaamaan katseet kohti midi-mittaisia hameita. Omani on täyden kympin löytö UFF:n Tasauspäiviltä ja pulitin tästä ihanasta Marimekon hameesta silloin muistaakseni vain kuusi euroa! Meiltä Rekiltä midi-mittaisia hameita löytyy myös monenmoisia, eli kannattaa raapustaa hakukenttään sana ‘midi’, jos (ja kun) ryhdyt etsimään tätä kulmakiveä kevättä varten.

Laukuissa kannattaa pitäytyä kahdessa vaihtoehdossa: iso kestävä käsilaukku, johon mahtuu läppäri ja kaikki työpäivää varten tarvittavat tavarat sekä toisena vaihtoehtona pikkulaukku, joka puetaan cross bodyna. Omaani mahtuu juuri ja juuri kaikki tarvittavat tavarat illanviettoa varten; puhelin, avaimet, kortit ja huulipuna. Eikä yleisesti ottaen muuta tarvitsekaan!

Kengissä päästäänkin jo oikeasti kevättunnelmaan! Täydelliset nahkaloaferit pelastavat kenkäkriisin kuin kenkäkriisin. Pohja kannattaa olla tukeva ja materiaali nahkaa, jotta säästyy pinttyneeltä hajulta. Loaferit voi kelien salliessa pukea jo alkukeväästäkin sukkisten kanssa, kun paljaat nilkat tuntuvat erityisesti aamusta vielä turhan alastomilta. Toisena varmana valintana on nahkaiset lenkkarit, joihin voi luottaa yhtä lujaa kuin luottofarkkuihin. Sirot lenkkarit on kiva yhdistää niin mekkojen kuin housujenkin kanssa ja niillä jaksaa tepastella koko päivän ilman sen kummempia suonenvetoja. Kolmantena maiharit, Dr. Martensit tai kyseisen merkin mallia sivuavat maiharit, joihin voi luottaa säällä kuin säällä. (Paitsi helteellä, ellet ole pudottamassa systemaattisesti jalkateriesi rasvaprosenttia.) Maiharit kestävät kulutusta ja kovaakin menoa ja ne näyttävät hyvältä kaikilla.

Yllä lupaamani 14 tuotteesta kootut asukokonaisuudet, jotka tosiaan ovat vain ripaus siitä, mitä kaikkia yhdistelmiä näillä saisikaan aikaan! Lisäyksenä valikoimaan olisin voinut vielä nakata sekaan yhden haalarin ja mekon, mutta siinä kohtaa pääni olisi voinut räjähtää mahdollisuuksien määrästä. Ehkä kuitenkin mielikuvitukselle on hyvä jättää pieni rako tässäkin yhteydessä.

Lopuksi heitän pallon sinulle. Käytä tällä viikolla vaikka 15 minuuttia aikaa oman vaatekaappisi edessä ja mieti uusia asuyhdistelmiä jo olemassa olevista vaatteistasi ja pohdi millainen kapseli niistä kehittyisi. Konkreettinen asuyhdistelmien kokoaminen auttaa hahmottamaan missä mennään ja ehkä siitä inspiroituneena olisi aika antaa vähälle käytölle jääneille vaatteille uusi koti. Seuraavana askeleena onkin kenties pakettikoodin tilaus täältä…? 😉

Aurinkoista helmikuuta,

Tessa-Liina <3