Moikka! Ihan ensimmäisenä, aivan ihanaa alkanutta vuotta 2021 teille kaikille, toivottavasti vuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin. <3 Viime vuoteen mahtui paljon hyvää, mutta se toi ehdottomasti myös omat haasteensa, jotka vaikutti ihan meidän kaikkien elämään. Toivottavasti joulu ja uusivuosi antoi kaikille ansaitun pienen hengähdyshetken ja nyt on suunnattu katse kohti tulevaa vuotta ja sen mukanaan tuomia hetkiä.

Vaikka loppuvuoden juhlat, etenkin joulu on rauhoittumisen aikaa, tuo sen valmistelu aika paljon kiirettä elämään. Joulu ja uusivuosi ovat odotettuja juhlapäiviä, mutta nyt, kun niiden järjestely on ohi, voi keskittyä taas ajan kanssa paremmin hieman muihinkin tärkeisiin asioihin, kuten liikuntaan ja kehon hyvinvointiin. Alkuvuosihan on tunnetusti se aika, kun aletaan toteuttamaan uudenvuoden lupauksia ja aletaan liikkumaan tai syömään paremmin. Alkuvuosi usein tuntuu sopivalta hetkeltä aloittaa jotain uutta tai tsempata takaisin ruotuun, jos on lipsunut vanhoista rutiineista. Muistetaan kuitenkin samalla olla lempeitä itsellemme.

Keräsin tähän postaukseen muutamia lajeja, joita voi tehdä joko kotona tai tämän hetkisten koronarajoitusten mukaisesti myös paikan päällä kuntosalilla tai joogakoululla. Lisäksi valkkasin kaupastamme kyseisiin lajeihin sopivat asut, joista toivottavasti saat inspiraatiota!

Jooga

Jooga on siitä mainio laji, että sitä voi harrastaa helposti niin joogakoululla, kotona tai reissun päälläkin. Välineiksi riittää vain joogamatto, joka kulkee näppärästi mukana kevyen painonsa vuoksi. Toinen erittäin kiva puoli joogaharrastukseessa on sen monipuolisuus – eri joogatyylejä löytyy aina rauhallisesta Yin joogasta dynaamisempaan Astanga joogaan, joten oman fiiliksen mukaan voi valita jokaiseen hetkeen sopivan tyylin. Joogatessa myös mieli saa ansaitun lepohetken.

Jooga-asu sopii mielestäni hyvin myös kotoiluun. Itse tykkään valita päälle tyköistuvat vaatteet, jotta ne eivät valahda tai roiku erilaisissa, välillä hieman mutkikkaissakin, asennoissa. Harjoituksen aikana kannattaa silti pitää lähettyvillä myös lämmin neule tai huppari, sillä jotkin harjoitukset ovat todella rauhallisia ja silloin haluaa, että keho pysyy lämpimänä.

huppari, t-paita, urheilutrikoot

Kotijumppa

Kotona treenaaminen säästää aikaa arjen keskellä. Internet on pullollaan erilaisia treeniohjelmia, videoita ja sovelluksia, joiden avulla löytyy juuri sopiva treeni, oli sitten aikaa treenailuun vain vartti tai vaikka puolitoista tuntia. Muutamilla välineillä, kuten vastuskuminauhoilla ja käsipainoilla saa hyvin lisätehoa kotijumppaan. Suuressa suosiossa ovat olleet myös personal trainereiden tekemät verkkovalmennukset, jotka voit näppärästi ostaa netistä ja saat täydelliset ohjeet ja tuen treenaamiseen. Jos kotoa ei löydy mitään kuntoiluvälineitä, niin sekään ei haittaa. Omalla kehonpainollakin saa tehtyä tehokkaan treenin ilman minkäänlaisia painoja tai vastuksia!

Kauppaamme tulee hurja määrä erilaisia urheiluvaatteita, joista saa koottua juuri itselleen sopivan treeniasun. Naisten urheiluvaatteet löydät täältä ja miesten täältä.

huppari, urheilutoppi

Venyttely

Kehonhuolto on tärkeää ja helppoa tehdä kotosalla, vaikka telkkaria katsellessa. Tulosta netistä kuvat koko kehon venytyksistä tai laita vaikkapa Youtubesta venyttelyvideo pyörimään! Venyttelyhetkestäkin voi tehdä tunnelmallisen rauhallisella musiikilla ja kynttilänvalolla. Venyttelyn yhteydessä on hyvä myös rullailla vaikkapa foam rollerilla tai hierontapallolla, mikäli sellainen kotoa löytyy. Lihakset tykkäävät aivan varmasti myös hitksi nousseesta lihasvasarasta.

urheilutoppi, treenitrikoot, collegepaita

Lenkkeily

Lenkkeily on ollut varmasti yksi suosituimmista urheilumuodoista menneen vuoden aikana. Omassa tilassa ja raittiissa ilmassa ei ole huolta turvavälien menettämisestä. Juoksulenkit ei kuulu omaan suosikkikuntoiluuni, mutta tehokas kävelykin tekee hyvää. Jos kotikulmillasi on katuja tai paikkoja, joissa et ole koskaan käynyt, on ihan hauska lähteä kävelylle vain tutkimaan ja ihmettelemään. Tutuiltakin kaduilta löytyy takuulla uusia yksityiskohtia tai asioita kun lähtee rauhalliselle sunnuntaikävelylle raittiiseen ilmaan.

Valikoimastamme löytyy ulkoiluvaatteita aina kevyestä paksumpaan varustukseen. 

ulkoiluhousut, fleecetakki, pipo, talvikengät

Toivottavasti sait innostusta ja inspiraatiota treenipukeutumiseen ja vaikkapa joogan kokeiluun. Mikä on sun suosikki tapa liikkua tällä hetkellä?

Ekologiset vaatteet alkaneen vuoden treeneihin naisille löydät täältä ja miehille puolestaan täältä.  

Energistä vuoden alkua toivottelee,

Heidi