Ystävänpäivän tärpit

Kevään aurinkoiset kelit tuovat mukanaan iloa ja energiaa. Ystävänpäivää vietetään 14. helmikuuta, jolloin tavataan ihmisiä erilaisten puuhien ympärillä. Koska eri ympäristöt ja aktiviteetit vaativat omanlaisensa pukeutumisen, kokosin Rekin valikoimasta asukokonaisuuksia erityyppisille treffeille. Ensitreffit – kaikki peliin Ensitreffeillä luodaan ensivaikutelma, jolloin päälle halutaan laittaa parasta. Treffejä sovitaan erilaisiin hetkiin ja paikkoihin, jolloin myös pukeutumisen tulee olla […]

Materiaaliopas: Kasvikuidut

Viime vuoden puolella aloitimme vaatteiden materiaaleista kertovan oppaiden sarjan perehdyttämällä teidät eri eläimistä saatavien villojen ja karvojen maailmaan. Tällä kertaa jatkamme tätä sarjaa esittelemällä teille luonnonkuituihin lukeutuvia kasvikuituja. Joitakin näistä kuiduista on käytetty vaatteiden valmistukseen jopa vuosituhansien ajan ja ne ovat epäilemättä teillekin ennestään tuttuja, mutta joukosta saattaa löytyä myös aivan uusia tuttavuuksia. Kasvikuituja lajitellaan […]

Hyggeilyn iloa

Ihanaa, vuoden rauhallisin aika on täällä – nimittäin joulun pyhien aika! Joulua edeltävä stressaaminen lahjoista, ruoista ja järjestelyistä on ohi ja nyt voi ottaa rennosti eli hyggeillä huolella! On aika vetää henkeä ja nauttia rennosta oleskelusta kotona, reissussa, kavereiden luona tai missä tahansa!

Joululahjavinkkejä By Unni

Joulu —mikä ihana tekosyy! Joululahjojen ostaminen jakaa ihmiset pariin eri ryhmään. Osalle ihmisistä lahjojen etsiminen on pakollinen paha, ja joillekin se on taas vuoden paras tilaisuus päästä käyttämään mielikuvitustaan ja valitsemaan juuri ne oikeat lahjat läheisilleen. Osa pitää nettishoppailusta ja karttaa kivijalkakauppoja, osalle taas joululahjaostoksille lähteminen on yksi tärkeä osa joulun tapahtumaa.

Pikkujoulujen tunnelmaa

Marraskuun edetessä hyvää vauhtia, on viimeistäänkin aika nostaa jalustalle vuoden säihkyvimmät juhlat – pikkujoulut. Pikkujouluja juhlitaan eri piireissä, mutta kuinka moni tietää mistä niiden historia juontaa? Ensimmäiset maininnat tästä koko kansan juhlasta löytyvät jo 1800-luvulta, jolloin adventtia kutsuttiin myös pikkujouluksi. Meille tutussa muodossaan pikkujoulut ovat saapuneet ylioppilaskunnista, joissa vietettiin vuoden lopussa puurojuhlia – pikkujouluja.