Olemme koostaneet tälle sivulle ajankohtaista tietoa liittyen koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen Rekillä. 

 

Voinko saada tartunnan tilauksestani?

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että koronavirus olisi tarttunut pakettien välityksellä. THL kertoo, että pintojen osuus viruksen leviämisessä ei ole merkittävä, sillä virus ei säily tartuttavana pinnoilla pitkään, etenkään vaihtelevissa lämpötiloissa.

“Vaikka hyvin herkin laboratoriomenetelmin koronavirusta löytyisi pinnoilta, tämä ei tarkoita, että virus tarttuisi tehokkaasti pintojen välityksellä. Tavanomaiset siivousaineet tehoavat hyvin koronavirukseenkin, todetaan THL:n verkkosivuilla.” Lähde

 

Kulkevatko paketit Matkahuollon ja Postin kautta normaalisti?

Kyllä. Tilaukset lähtevät varastoltamme kuten ennenkin: Matkahuolto noutaa pakatut tilaukset joka arkipäivä ja Posti maanantaisin, keskiviikkoisin sekä perjantaisin.

Posti ja Matkahuolto ovat ilmoittaneet, että korona ei vaikuta asiakkaiden tilausten toimituksiin ja he ovat varautuneet mahdollisesti muuttuvaan tilanteeseen. Paketin voi tilata myös kotiovellesi valitsemalla kotiinkuljetuksen.

Lisätietoja sekä matkahuollon, että postin linjauksista voit tarkistaa yritysten omilta sivulta:

Matkahuolto

Posti

 

Miten korona on vaikuttanut Rekin liiketoimintaan?


Toimialanäkymät

Toimialana olemme moniin muihin verrattuna paremmassa tilanteessa. Korona ei ole estänyt liiketoimintaamme ja työympäristömme on myös verrattain turvallinen, kunhan muistamme noudattaa tarvittavia varotoimia. Varmuutta tulevista muutoksista ja niiden pidempiaikaisista vaikutuksista ei vieläkään ole ja moni asia tulee tarkentumaan matkan varrella, joten seuraamme tilannetta edelleen aktiivisesti päivittäin ja reagoimme niin nopeasti kuin on tarpeen. Tällä hetkellä on mahdollista arvioida edelleen verrattain lyhyen aikavälin vaikutuksia. 

Kaikessa karmeudessaan koronalla voi olla myös positiivisia vaikutuksia tiedostavan kulutuksen suosion kasvuun ja ihmisten kriittisyyteen sitä kohtaan, miten pidämme huolta elinympäristöstämme. Lisäksi on ollut nähtävissä merkkejä siitä, että kun ihmiset viettävät enemmän aikaa kotonaan, he myös siivoavat ja sen myötä tyhjentävä kaappejaan enemmän ja käyttävät enemmän verkkokauppoja.

Käytännön vaikutukset

Käytännön työn tasolla olemme välittömästi muokanneet prosessejamme siten, että noudatamme pakettien käsittelyssä varoaikoja, olemme suojautuneet paremmin, desinfioimme toimitiloja säännöllisesti ja työskentelemme soveltuvin osin etänä jne. Seuraamme lisäksi aktiivisesti verkkokaupoille ja tuotekäsittelyyn luotuja ohjeita ja suosituksia ja otamme päivitettyjä toimintamalleja käyttöön sitä mukaa, kun niitä luodaan. Yhteenvetona voisi todeta, että vallitsevassa tilanteessa kaksi arvoa korostuvat toiminnassamme ylitse muiden – vastuullisuus ja turvallisuus.

 

Päivitämme sivua uusien linjausten mukaan.