Koska valtaosa Rekin myymistä tuotteista on ostettu yksityisiltä henkilöiltä, pyrkii Rekki varmistamaan kaikin kohtuudella käytettävissä olevin keinoin myyntiin valittavien tuotteiden aitouden sekä ehkäisemään varastettujen tuotteiden päätymistä myyntiin.

Rekki noudattaa sisäänostossaan seuraavia periaatteita:

Syytä epäillä -periaate

Mikäli tuotteen käsittelyn yhteydessä tulee esille mikä tahansa seikka, jonka perusteella tuotteen aitoutta on syytä epäillä, hylkää Rekki käsiteltävän tuotteen. Erityisesti arvokkaampien brändien väärennösten joukossa on hyvin taitavasti tehtyjä aidon kaltaisia tuotteita, joiden alkuperäisyyttä ja aitoutta ei pystytä varmentamaan. Mikäli tuotteiden käsittelyssä katsotaan, että on olemassa vaara, että tuote ei ole aito, se hylätään automaattisesti. Jos lähetät Rekille tuotteen, jonka aitoudesta ei ole varmuutta, liitä lähetykseen kaikki sellaiset dokumentit, kuten aitoustodistus tai alkuperäinen ostokuitti mikäli mahdollista, jotta alkuperän selvittäminen olisi mahdollisimman sujuvaa.

Tuotemäärärajoite

Rekin palvelun väärinkäytön ehkäisemiseksi Rekki ottaa yksityishenkilöiltä vastaan vain alle kolme kappaletta samaa tuotetta (samaksi tuotteeksi katsotaan saman brändin samankokoinen ja samanvärinen tuote) sekä pidättää oikeuden olla hyväksymättä selvästi kokonaiseksi mallistoksi tulkittavia tuotekokonaisuuksia.

Rekki ottaa yksityishenkilöiltä vastaan vain max 10 kg kertalähetyksiä ja max 50 kpl tuotteita per lähetys. Mikäli sinulla on enemmän myytäväksi tarkoitettua tavaraa, lähetäthän ne useammassa osassa.

Aitouden ja alkuperän varmistaminen

Rekki noudattaa tuotteiden aitouden varmistamisessa niiden valmistajien ja brändien antamia ohjeita mikäli näitä on saatavilla ja hankkii tarvittaessa asiantuntijanäkemyksen mikäli katsoo sen aiheelliseksi. Rekki ei kuitenkaan sitoudu käyttämään ulkopuolisia asiantuntijoita tuotteiden alkuperän tai aitouden varmistamiseen, vaan arvioi tapauskohtaisesti onko tämä tarpeen. Mikäli tuotteen aitoutta on syytä epäillä, noudatetaan ensisijaisesti ’Syytä epäillä’ -periaatetta.

Rekki saattaa lisäksi kysyä tuotteen myyjältä tuotteen alkuperästä tai mahdollisesta ostokuitista tai alkuperätodistuksesta, kun kyseessä on uutena hankittaessa yli 300 € arvoinen tuote.

Pidennetty palautusoikeus

Mikäli edellä mainituista toimenpiteistä huolimatta olet ostanut Rekin verkkokaupasta tuotteen, jota epäilet sen saatuasi väärennökseksi, on sinulla normaaliin palautusaikaan nähden pidennetty 30 vrk palautusoikeus tuotteelle perustellun väärennösepäilyn perusteella. Mikäli on syytä epäillä, että tuote on väärennös, Rekki poistaa sen myynnistä ja hyvittää tuotteen myyntihinnan ja palautuskustannukset sekä alkuperäiset lähetyskustannukset kokonaisuudessaan.

Mikäli tuotteen alkuperä tai aitous askarruttaa, kysythän meiltä lisää
asiakaspalvelu@rekki.fi

Turvallisia osto- ja myyntikokemuksia toivottaen,
Rekki-tiimi